Nederland, Nijmegen4 augustus 2023, door Julia Leijzer

All day brunch, barfood of borrel bij Atelier in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 4 augustus 2023, door Julia Leijzer

All day brunch, barfood of borrel bij Atelier in Nijmegen

Aan de van den Brugghenstraat in Nijmegen vind je een ultiem hippe spot waar je het liefst de hele dag blijft zitten, én dat kan! Atelier All Day is een plek waar je terecht kan van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat; hier kickstart je de dag met een latte, gevolgd door een vers sapje, en kun je blijven hangen voor een borrel met some good food. Onder de Nijmegenaren is het dé aanwinst van de stad, een aanwinst waar menig inwoner lang op heeft zitten wachten: "een all day koffie-en-borrelzaak waar de bar alle genotsmomenten van de dag verbindt". Geniet van de zon op het terras of wordt geprikkeld door de beste tunes in de retro huiskamer. Een aanwinst rijker in Nijmegen, dat zijn ze zeker!

Atelier All Day

Atelier All Day

Atelier All Day is een groot succesverhaal waar we je graag wat meer over vertellen. De zaak is opgericht in 2022 door twee ambitieuze vrouwen met een lading aan ambitie en horeca-ervaring; Sharon & Ananda gingen hun droom achterna en toverde het pand om tot een droomplek. Dit is nou een voorbeeld van twee powervrouwen die hun passies combineren en een sprong in het diepe durven te wagen met hun eigen concept. Kenners van de stad zullen het gebouw kennen van de voorgaande zaken Brunswick en Het Savarijn. Inmiddels is de aesthetic in een compleet nieuw retro jasje gestoken en is het in rap tempo gegroeid tot een bruisende hotspot. Een nieuw chapter waar genoten wordt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Good food good mood

Good food good mood

Oké, hier hebben ze nou écht food waar je een good mood van krijgt. Zoals je inmiddels weet is dit een plek waar je all day kunt vertoeven onder het genot van de lekkerste brunch en bites. Begin je dag met een açai bowl, avocado toast of scones, voeg wat vitamins toe met een verse juice en finish met een gember shot voor de energie. Nu we toch de menukaart onder de loep nemen, ga ik graag verder met de barfood en bites met een internationale twist: van Spaanse borrelplanken met bruschetta tot Mexicaanse borrelplanken met tacos, en ook de Nederlandse plank met de classic bitterbal is van de partij. Atelier werkt met lokale ondernemers, zo komen de kazen van gastrovino Arno de Laak en het brood van Pain du Souterain. Zo weten ze zeker dat de producten van kwaliteit zijn! Dikke must try: jackfruit bitterballen en de cauliflower bites.

Een tintje retro

Een tintje retro

De ‘modern-retro vibe’ vind je in het complete plaatje, dit is terug te zien in het zelf verzamelde vintage-like interieur. De met posters beklede tafels, een muur van tweedehands speakers en een bar van golfplaten zorgen voor een maximale ervaring. Ook aan de gedraaide tunes is gedacht, want goede muziek is the key to success, en laat de hapjes en drankjes nóg lekkerder smaken. Zelfs de outfits van team Atelier zijn met smaak uitgekozen, zo dragen ze een look van vintage kledingmerk Forces Vintage. 

wijn, speciaalbier én de beste cocktails!

wijn, speciaalbier én de beste cocktails!

Dat Atelier voor goede kwaliteit gaat is inmiddels wel duidelijk, maar speaking of kwaliteit én kwantiteit, dan moet je de kaart met drankjes eens doorspitten. Champagne uit Frankrijk, Rosé uit Portugal en een bloemige Chardonnay uit Italië, hiervan krijg je spontaan zin in mediterraanse zomers! Zin in iets speciaals? Dan zijn de cocktails een must try, hier heb je niet zomaar een basic espresso martini of gin tonic (wat overigens ook erg lekker is). Bij Atelier ga je liever voor een cha cha slide, lavender spark of rosy Cosmo. Alleen de naam maakt je toch al nieuwsgierig?

Atelier All Day