Nederland, Nijmegen18 september 2023, door Julia Leijzer

Dit zijn de leukste pluktuinen van Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 18 september 2023, door Julia Leijzer

Dit zijn de leukste pluktuinen van Nijmegen

Je eigen groentes plukken om 's avonds je avondmaal mee te maken en op zoek naar verse bloemen voor op tafel: het kan bij de verse pluktuinen in en rondom Nijmegen. Het barst rondom deze oude stad van de natuur, dus een bezoekje aan de lokale fruit- en groenteteelt is zeker de moeite waard. Urenlang dwalen door de bloemenvelden waar je je zonnebloemen en madeliefjes kunt verzamelen en gewoon mee naar huis neemt, geen bloemist meer nodig, want dat word je zelf. Ook in de fruitboomgaarden is het net een film: de appels en peren staan te popelen om geplukt te worden om vervolgens in een verse appel- of perentaart op tafel te verschijnen. Een natuurlijke date, familie-uitje of een smaakvolle me-time wandeling, het kan gewoon in de pluktuinen van Nijmegen. Waar ze zitten? Dat vertellen we je graag!

Ooijs Moois

Ooijs Moois

In de mooie Ooijpolder vind je pluktuin Ooijs Moois, deze pluktuin is opgericht door de familie Arnts. Dit is de perfecte plek voor een break tijdens een wandeling of fietstocht door het mooiste natuurgebied van Nijmegen: de Ooijpolder. Je kunt hier terecht in de fruitpluktuin, waar je wat frambozen en bramen verzamelt voor onderweg. Ook kun je hier genieten van de bloementuin vol vlinders, dit is toch net een soort prinsessenfilm?Oh en say hi to de alpaca’s Rambo en Diego!

 

Ooijs Moois

De Warmoes

De Warmoes

Iedere week een ander aanbod en heel veel verschillende groenten, fruit en kruiden: De Warmoes in Lent is daar voor de meest biologische landbouw. En heel belangrijk: ze telen zoveel mogelijk zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Een grote boomgaard vol appelbomen, bramenstruiken, walnootbomen en morellen en een moestuin met meer dan 75 soorten groenten. Maak je bezoekje Warmoes af met een vers boeket uit de bloementuin en geniet nog even na met een stuk verse appeltaart in het tuincafé.

 

De Warmoes

Gelukkige groentes

Gelukkige groentes

Met maar liefst twee locaties in Malden en de Ooij word je van deze groentes zéker gelukkig. Bij Gelukkige Groentes kun je pluk-abonnementen nemen, zodat je wekelijks verse groentes uit de pluktuin kunt verzamelen. Ook verzorgen ze cursussen over moestuinieren, zodat je misschien wel zelf geïnspireerd wordt! Er worden ook duurzame bedrijfsuitjes georganiseerd en ze bieden educatie-programma’s voor basisscholen aan. Voor elke gelegenheid is deze pluktuin dus een bezoekje waard!

 

Gelukkige groentes

Pluktuin PLUK!

Pluktuin PLUK!

Bloemen blijven je betoveren en zorgen voor een lach op ieders gezicht, dit is precies wat Marion van Hesteren ook dacht. Uit liefde voor de natuur en haar interesse in het verbeteren van biodiversiteit creëerde ze Pluktuin Pluk in Haalderen. Hier kun je urenlang genieten van de mooiste bloemen om vervolgens zelf een vers bosje mee naar huis te nemen. Ook worden bij Pluktuin Pluk kinderfeestjes en workshops georganiseerd. Flowers bring color to the world!

 

Pluktuin PLUK!