Nederland, Nijmegen28 augustus 2023, door Julia Leijzer

Strandbar Baiana in Nijmegen: hier voelt het altijd als vakantie

Nederland, Nijmegen, 28 augustus 2023, door Julia Leijzer

Strandbar Baiana in Nijmegen: hier voelt het altijd als vakantie

Een plek waar het altijd voelt alsof je op vakantie bent, daar houden we van! Hier ontsnap je aan het drukke stadsleven, waan je je in een soort paradijs van interieur-inspo en heb je de lekkerste smoothie bowls; we hebben het over Baiana. Een parel aan de kust van Nijmegen waar je in de hangmat kunt genieten van de fijnste sunsets in dit tropische stukje Nijmegen (oké, eigenlijk Bemmel). Tijdens de route over de dijk naar Baiana kom je stukje bij beetje in holiday mood, het platte land van de stad is al een stukje buitenland zelf.

 

Bij Baiana kun je chillen op een bedje aan het strand vanwaaruit je zo de waal in kunt plonsen, en de beach bar zorgt voor lekkere snacks terwijl jij met je voetjes door het zand huppelt. Wat meer van het luxe lunchen of uiteten? Dan ga je heerlijk bij Baiana binnen in het bohemian-chic restaurant of op het terras aan het water zitten. We are big big fans!

Baiana chic & Baiana strand

Baiana chic & Baiana strand

Als je denkt dat je voor een goede strandtent naar de kust moet dan zit je verkeerd, het beste van het beste vind je gewoon in Nijmegen. Het bruisende Baiana is een strandtent en restaurant in één, sterker nog: het wordt ook nog een B&B. Eigenaren Loes & Mark werden verliefd op het pand, en toverden het in 2022 om tot een magische plek waar je kunt ontspannen, het vakantiegevoel in jezelf opbloeit en waar jong en oud altijd welkom zijn. En magisch is het zeker want wauw wat een ruimte is hier! Aan alles is gedacht: chillen in de hangmat of in de ligbedjes op Baiana strand, chic-tropisch lunchen in het restaurant of iets lekkers eten met de kids aan de picknicktafels. Kortom, je kunt hier ALTIJD terecht. 

a happy place

a happy place

Stel: je mag een plek kiezen waar je op een hele speciale dag (je verjaardag) gaat brunchen met je loved ones, dan moet dat een heel bijzonder plekje zijn, right? Een plek waar je de tijd kan nemen om bij te kletsen, je favoriete food kan eten, goede muziek gedraaid wordt en waar een vibe is die ervoor zorgt dat je dag nog specialer wordt. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat Baiana dé plek is waar dit samenkomt. Açai bowls, havercappu’s, blondies, pita’s, carrot cakes, hmmm!

werken aan de bar of relaxen aan de waal

werken aan de bar of relaxen aan de waal

Het liefst lig je natuurlijk de hele dag op de ligbedjes buiten bij Baiana strand onder het genot van een verfrissende lemonade of cocktail. Maar soms moet er ook gewerkt worden, en waarom zou je dat doen op een saai kantoor als je dit ook op een plek kan doen met fenomenaal uitzicht en een briesje langs je oren. Ja, een betere plek is er niet om productief te zijn dan bij Baiana’s buitenbarretje. 

Baiana toen en nu

Baiana toen en nu

Dat we fan zijn van plekken met een mooi interieur is volgens mij wel duidelijk. Maar de ontwerpers van dit complete Baiana interieurplaatje hebben toch een goede stijl, alleen hiervoor zou je al uren om je heen kijken onder het genot van een (heeeele lekkere) chai latte. Vergeet niet een tripje te te maken naar de toiletten, want ook die zijn de moeite waard om te bewonderen. Fun fact, dit is een pand met een verleden: vroeger zat hier een illegaal casino en zelfs de maffia in gevestigd. Des te meer bewondering voor de restauratie en de plek die het nu is geworden!

 

Baiana Nijmegen