26 april 2023, door Isa de Laat

‘No make-up’ make-up look: dit zijn de tips/hacks voor een natuurlijke make-up look

26 april 2023, door Isa de Laat

‘No make-up’ make-up look: dit zijn de tips/hacks voor een natuurlijke make-up look

We praten je even bij over het welles/nietes willen aanbrengen van make-up. Bij de no make-up make-up look, willen we make-up op ons gezicht, wat er uitziet alsof we geen make-up dragen. Razend populair op sociale media en lijnrecht tegenover de beauty looks die eerder in de ronde gingen. No make-up make-up is eigenlijk het aanbrengen van het minimum, waarbij de nadruk ligt op de stappen van aanbrengen. De focus ligt hierbij dus minder op de hoeveelheid producten, maar de producten die je kiest zijn zeker niet minder belangrijk. Afijn, met deze tips/hacks creëer je een no make-up make-up look, oftewel zo ga je voor een natuurlijke make-up.

Natural looking glow

Natural looking glow

Een natural looking glow, a.k.a. een natuurlijk ogende gloed. Bij deze look is een gloed the key. Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht, maar je huid als het ware ‘warmdraaien’ voor de stappen die volgen is essentieel. Dat voorbereiden kan met een hydraterend gezichtsmasker voordat je make-up aanbrengt.

Een vochtige huid check, dan gaan we door naar de primer, de makkelijkste manier voor een gladde basis waarbij de look de gehele dag blijft zitten. Dan kun je voor het eerste beste product uit de winkel gaan, maar beter kijk je naar de wensen vanuit je huid. Een primer voor grove huid maakt bijvoorbeeld poriën glad en vult ze op zonder ze te verstoppen, zoals foundations kunnen doen. Dan heb je ook opties als een verhelderende primer, voor de extra hydraterende gloed.

Foundations en concealers

Foundations en concealers

Een bad skin day wordt vaak opgelost met een laag foundation en een veeg concealer. Wie dedicated voor deze look wil gaan, kan dikke, volledig dekkende foundations het beste vermijden. We willen die sproeten én onzuiverheden juist wél zien. Toch wat smeren? Ga dan liever voor een getinte moisturizer, BB cream of CC cream. Het liefst alles in vloeibare vorm en met een spons aanbrengen.

Toch wat onzeker over de onzuiverheden of donkere kringen? Is nergens voor nodig, maar mocht je niet zo de deur uit willen gaan, dan is een lichte concealer de oplossing. Even mengen met je vingers, zodat het smelt door de warmte wat de natuurlijkheid versterkt.

Vaarwel poeders, hello crème

Vaarwel poeders, hello crème

Poedertje om de routine af te toppen. Nee dus. Crèmes zijn de go-to voor een natuurlijke look. Ze zorgen ervoor dat alles goed in elkaar overvloeit. Crèmes zijn veel natuurlijker dan poeders. Na de stappen hierboven met de foundation en concealer (onthoud: licht aanbrengen!), meng je de bronzer in de vorm van crème met een vochtig sponsje. Setting spray over de bronzer heen en je zit gebakken voor de hele dag.

Tip: geef de bovenkant van de jukbeenderen wat accent met een crème van highlighter.

Blush

Blush

You either hate it, or love it; we hebben het natuurlijk over blush… Toch kan blush zorgen voor een natuurlijke look. Moet je het natuurlijk wél op de juiste manier aanbrengen en dan moet je wél kiezen voor een crème blush. Je brengt slechts een beetje aan op je wang, de slaap en de neusbrug.

Rondom de ogen

Rondom de ogen

Hold your horses in dit gebied! Het zit wellicht in je routine om net zo vaak met de borstel over de haartjes bij je wimpers heen te gaan totdat ze goed zwart zijn. Maar wie voor de no make-up make-up look gaan, nemen een stapje terug. Of 2 stappen. Of 5 stappen. Bij deze look maak je geen gebruik van mascara of kies je voor een lichte bruine. Jep, dat is misschien way back naar middelbare school tijden, maar het helpt je ogen te definiëren zonder er te zwaar uit te zien. Krul je wimpers vooraf om je ogen wat meer te laten spreken. Tip van flip: breng de bruine mascara aan met een kleiner borsteltje voor een nog meer natuurlijke look. Een wenkbrauwborsteltje is vaak al wat kleiner.

Aha, laatste voor de ogen: laat de eyeliner zitten.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Misschien wat achteraan in dit artikel, maar wel een van de belangrijkste stappen voor deze look zijn de wenkbrauwen. We willen ze dan zo harig mogelijk. Dat doe je heel makkelijk door ze met een wenkbrauwgel (met vezels) omhoog te borstelen. Geen wenkbrauwgel in huis? Haarlak op een wenkbrauwborsteltje is een prima alternatief.

Popsicle Lips

Popsicle Lips

Wat je ook doet, laat de felgekleurde lippenstift alsjeblieft in je make-up tas zitten. Leuk voor een ander moment, maar niet voor deze look. We gaan vandaag voor Popsicle Lips. Voor wattes? Beeld je dit het even in: ken je dat moment nadat je een ijsje heb gegeten en je lippen een natuurlijke tint hebben? Juist ja, dat willen we, maar dan niet dat plakkerige. Dit creëer je door een lippenstift aan te brengen en het overtollige eraf te vegen met een doekje/tissue.