Denemarken, Kopenhagen30 augustus 2017, door Maartje

Noma Under the Bridge Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 30 augustus 2017, door Maartje

Noma Under the Bridge Kopenhagen

Ho! Stop de persen! Pak je koffers! Restaurant Noma (het kan echt niet zo zijn dat dat je niets zegt, toch?) is niet meer, dat weten we allemaal (toch?) maar het Deense restaurant van René Redzepi is heus heel hard aan het bouwen aan zijn Noma 2.0 welke in december (2017) open moet gaan. Voor het zover is, kwam ons dit nieuwtje ter oren: Noma Under the Bridge is aan! Jawel. Een pop-up van het beste restaurant ter wereld. Zonder dollen.

Terwijl een deel van het creatieve team achter Noma (René gaat er prat op dat-ie t allemaal heus niet alleen doet, al is-ie natuurlijk wel de allerbeste) as we speak de gehele noordelijke regionen aan het afstruinen is op zoek naar nieuwe leveranciers (en natuurlijk bezoeken ze ook de oude vertrouwde boeren en buitenlui), is het andere deel, een stuk of 30 lekkerbekken, in Kopenhagen achtergebleven. Aangezien zij ook wat om handen moeten hebben, bedachten ze tot de opening in december het pop-up concept Noma Under the Bridge. Olé.

Barts-Boekje-noma under the bridge

De souschefs en restaurantmanagers (die vanuit de hele wereld komen om voor Noma te werken) creëerden een outdoor, family style, open vuur restaurant waar gerechten afkomstig vanuit al die werelddelen verser dan vers worden geserveerd. Eenvoud is het codewoord, en er mag alleen gekookt worden wat de chefs zelf ook zouden eten op een mooie zomeravond met hun eigen vrienden en familie. Top-uitgangspunt natuurlijk.

De wijnhandelaren van Rosforth & Rosforth (de wijnleveranciers van Noma) sloten aan en samen hosten zij de tijdelijke Noma onder de Knippelsbro Bridge in Kopenhagen. Ja, Kopenhagen. Daar is het inderdaad niet altijd prachtig zomerweer maar geen paniek: all is covered. Letterlijk. En warm.

De pop-up ging 19 juli van start en loopt nog tot 1 oktober (hurry!), van woensdag tot en met zondag. Het fixed menu kost je 1250 DKK, wat neer komt op 200 euro pp, inclusief alcoholische en niet-alcoholische drankjes. Dief van je eigen portemonnee (lees: daar red je het bij het 'echte' Noma niet mee). But the best is yet to come: er is ook een aparte wijnbar waar je, ook zonder reservering, van harte welkom bent voor een wijntje! Met een beetje geluk pak je zelfs nog een hapje mee van de rondgaande schalen. Hartje Noma. Hartje Rosforth & Rosforth. Noma Under the Bridge

Knippelsbrogade 10
1409 København K