Noorwegen15 november 2023, door Sanne Carbaat

Trip naar Noorwegen? Gebruik dan deze paklijst!

Noorwegen, 15 november 2023, door Sanne Carbaat

Trip naar Noorwegen? Gebruik dan deze paklijst!

Trip naar Noorwegen op de planning staan? Dan zijn er natuurlijk een hoop items die je absoluut niet mag vergeten. Los van een dikke winterjas, is er nog veel meer wat je op je paklijst zou moeten zetten. Het verraderlijke aan Noorwegen is dat het zonnetje er heerlijk kan schijnen, maar het gerust een graad of 5 kan zijn (ook in de zomermaanden). Het bijzondere daaraan is ook, dat het de dag erna een stuk warmer kan zijn en het meenemen van je zwembroek, bikini of badpak ook geen overbodige luxe is. Om goed voorbereid op reis te gaan, vind je hieronder een aantal handige dingen om mee te nemen.

 

Dat je je tandenborstel, tandpasta en de standaarddingen in moet pakken, noemen we natuurlijk niet..

Praktische items

Praktische items

Je gaat niet naar Noorwegen om helemaal niets te doen, daar zijn andere plekken een stuk geschikter voor. Omdat je in Noorwegen prachtig kunt wandelen en dit dus ook zeker moet doen, zijn een paar stevige wandelschoenen geen overbodige luxe. Bij goede wandelschoenen horen goede sokken, want minder kans op blaren heb je kans op blaren. Een (kleine en grote) rugzak is handig voor je powerbank, waterfles en wat snacks.

Rondom Kristiansand vind je veel goede plekken om te gaan wandelen (plus je kunt daar nog wat snacks inslaan), en je bent zomaar een paar uur onder de pannen. Voorbereiding is het halve werk!

Welke kleding neem je mee?

Welke kleding neem je mee?

In de zomermaanden is het weer in Noorwegen ook erg wisselvallig. Een dikke jas, handschoenen en een muts is geen overbodige luxe. Zo kan het de ene dag zonnig en 20 graden zijn, terwijl het kwik de volgende dag nog niet boven de 5 graden uitkomt. Afhankelijk van wat je gaat doen, is laagjes hier ons credo (en wat thermokleding mee te nemen – je weet maar nooit). Ben je ook van plan jezelf in het zweet te werken? Dan is wat sportkleding ook handig. Zo kun je er prachtig wandelen en fietsen, maar ook de meer intense hikes zijn er genoeg. Oja, je regenjas.. Het wil nog weleens regenen in Noorwegen namelijk. Het is er niet voor niets zo groen.

auto huren bij Kristiansand

auto huren bij Kristiansand

Ga je voor de volledige Noorwegen experience, dan hoort kamperen ind e natuur daar ook bij. Zo kun je bijvoorbeeld in je 4×4 met daktent kiezen voor een roadtrip door een deel van Noorwegen (en als je die 4×4 niet hebt, om er eentje te huren). Ga je huren, en richting Kristiansand, dan wordt er gezorgd dat je , als je van de boot eemshaven Kristiansand inkomt, je huurauto of camper voor je klaarstaat.

Moet je wel de kampeerchecklist even goed doornemen, want hierbij ben je zo goed als op jezelf aangewezen. Matras, lakens, gaspit en ook stoeltjes zodat je rustig voor je tent kunt zitten: moet je allemaal zelf nog fixen. Je kunt het jezelf natuurlijk een stuk makkelijker maken en gewoon een volledig gevulde 4×4 huren, zodat je alleen hoeft na te denken over je koffer.