Zweden27 augustus 2022, door Barts Boekje

Tweemaal het perfecte one-stop sleep en shop adres in West Zweden

Zweden, 27 augustus 2022, door Barts Boekje

Tweemaal het perfecte one-stop sleep en shop adres in West Zweden

Interieurlovers-alert! Bij deze tippen wij twee van onze ideale one-stop sleep en shop adressen in het Westen van Zweden. Dit zijn Bruket i Wiared en het Nääs Fabriker hotel. Twee inspirerende adressen waar je naast een goed gestylde kamer, een uitgebreide collectie Zweedse meubelen kan bewonderen. Upsucken die inspiratie.

 

Het zijn de perfecte adressen op doortocht naar het Noorden, als startpunt van jouw Gotaleden-trail of als laatste stop voor Stockholm. One stop luxe slapen en shoppen, Zweedse balletjes en bullar bunkeren en ook nog eens uitgebreid bubbelen bij Nääs. Alles in één perfecte one-stop sleep en shop op iets meer dan duizend kilometer afstand van Utrecht.

Bruket i Wiared

Bruket i Wiared

Bruket i Wiared staat voor een creatieve broedplaats in een industriële buitenwijk van Borås. Een inspirerende ontmoetingsplek inclusief keuken, waar naast de lekkerste broden een keur aan lokale lekkernijen het levenslicht ziet. Slapen doe je in de bijbehorende villa, waar de grijsgelakte lambrisering het zo goed doet bij de oude houten vloer. En waar het linnen beddengoed dan weer perfect blijkt te matchen met de hip behangen muren. Zin in slapen in een knusse tent? Een beetje luxe glampen? Kan ook. Alles en meer op een steenworp afstand van de doorgaande weg met mogelijke bestemming het aanlokkelijke Zweedse binnenland.

Nordic cosy in een kamer of luxe glampen in een tent

Nordic cosy in een kamer of luxe glampen in een tent

Bruket i Wiared staat voor vackra saker, fina smaker en heerlijke upplevelser. Oftewel, voor dit-wil-je-hebbedingen en eerlijk eten, temidden van het bruisende decor van Wiareds Bruk. Wiareds volmaakte one-stop sleep en shop. Het perfecte plaatje voor een personeelsfeest, een willekeurige festivalsetting of op doortocht richting je volgende Zweedse stop. Wie bij Bruket boekt kiest voor een goed gestylde kamer of voor een luxe canvas variant. Glamping all te way, inclusief het welbekende Zweedse bed. Wat je ook kiest, je slaapt in een showroom. Alles is te koop. Van designstoel tot badjas, van ontbijtbord tot plant. Alles mag mee, mits het in je auto past.

Boek hier Bruket i Wiared

Brukets inwendige mens

Brukets inwendige mens

Met een keuken waar lokaal key is en een bakkerij waar het lekkerste zuurdesembrood reist, moet je proeven. Verplicht proeven is ons devies. Eigenlijk gewoon alles. De welbekende Zweedse balletjes inclusief de lekkerste lingonsaus, een ouderwetse räckmacka oftewel de garnalenlieveling van vrijwel iedere Zweed. Een kaneelbulle of een zalig soepje. Of, om je slaapfeestje compleet te maken, je eigen afbak-zuurdesem-pizza-variant. Naast lekker ook nog eens leuk. Als overnachtende gast schuif je zo je eigen zuurdesemvariant in de voorverwarmde pizzaoven buiten. Misschien niet zo Zweeds, maar wel een gezellige aanrader.

Vast wat lekkers bestellen vanuit de auto doe je hier.

Nääs Fabriker

Nääs Fabriker

How about dé ideale tussenstop? Op duizend kilometer van Utrecht en iets minder dan 500 kilometer van Stockholm. Voordat je verder de Westkust gaat verkennen of op je route richting Noord. Je one stop sleep en shop voor je vlucht van Kopenhagen naar Nederland vertrekt. Nääs Fabriker it is. Een hotel in een oude spinnerij. Hier boek je in een oude industriële setting naast een luxe verblijf, een boordevol bordje lokale lekkernijen of een bulle bij de bijbehorende bakker. In badjas flaneer je naar de sauna, waar je casual afkoelt in hét perfecte bubbelbad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die vierkante meters interieur en meer. Letterlijk shop till you drop in je heerlijke Zweedse bedje bij het Nääs hotel in Tollered.

Slapen in het Nääs Fabriker hotel

Slapen in het Nääs Fabriker hotel

Waar ooit ontelbare kilometers katoen werden gesponnen, slaap je nu onder zijde. Egyptische zijde in een modisch milieu. Bij Nääs slaap je in enorme bedden in al even enorme kamers. Tenminste, dat vinden wij. How about een suite met een vijf meter hoog plafond en vijfenveertig vierkante meter vloeroppervlak. Oké, een kleinere kan natuurlijk ook. Boek de luxe loftsuite of de hoeksuite met zijn (of haar) fenomenale view vanuit zowel badkamer als bed. Inclusief de luxe van lekker eten, een badhuis met dubbele sauna en dito bubbelbaden aan de oevers van het Sävelången meer en tijdens openingstijden aardig wat te winkelen.

Boek hier je Nääs Fabiker Hotelsuite.

Shoppen in Nääs Fabriker stijl

Shoppen in Nääs Fabriker stijl

Tollerud ist toll. Wie van oud hout houdt rijdt meteen even een rondje door dit stadje. Krijg je geen spijt van. Laat je vervolgens in industriële stijl verwelkomen door de heritage hippe oranje stenen Nääs Fabriker panden. Why not start met een rondje shoppen voor je bij het achter de winkels gelegen hotel arriveert. Interieur en kleding staan groots uitgestald bij de Bomullsfabriken. Voor heerlijke happen, mooie picknickmanden, perfecte messen en meer ga je naar Hugo. Een good old kaneelbullar koop je bij de betere Nääs bakker. Tussendoor flanneer je voor de inwendige mens even binnen bij het Nääsfabriker Kafé. Sluit af met een boetiekbezoek voor je je in volledig Zweedse outfit naar je kamer haast.