Nederland, Den Haag4 september 2023, door Michel + Renske

Norvolk: de hidden gem van Scheveningen

Nederland, Den Haag, 4 september 2023, door Michel + Renske

Norvolk: de hidden gem van Scheveningen

Wie Scheveningen zegt, zegt al snel de pier, het reuzenrad, strand en hordes toeristen. Niks is minder waar aan de zuidkant van Scheveningen. Daar vind je de de aller knuste strandtenten, maar in de haven sinds kort ook een parel van een Scandinavische ontbijt-/ lunchtent. Norvolk genaamd.

Norvolk

Norvolk

De Scheveningse haven, voor vele Hagenezen niet per se the place to be (op Catch en een aantal andere fijne restaurants na). Vanaf het voorjaar kan je er zeker aanwaaien want Carla opende de deuren van Norvolk.

Waar eigenaresse Carla (we moeten zeggen bakker en eigenaresse) eerst de heerlijkste broden en zoetigheden verkocht vanaf een klein pand aan de Hellingweg, is het nu serieus business wat de klok slaat. Het Norvolk pand is groter, heeft heerlijke plekken om te zitten (in de zon!) en is open van ‘s ochtends vroeg tot 17 uur. Perfect dus op ieder uur van de dag voor een goede kop koffie, een lekkere cinnamon bun of een goed belegd broodje.

Vanaf het omringende terras zijn er dus altijd wat zonnestralen te pakken en heb je heerlijk uitzicht over de haven. Doen dus, even neerstrijken in Scheveningen.