Italie, Sardinië9 augustus 2023, door Nina van Hilst

Agriturismo en b&b op Sardinië

Italie, Sardinië, 9 augustus 2023, door Nina van Hilst

Agriturismo en b&b op Sardinië

Op vakantie naar Sardinië is een heel goed idee. De mooie natuur, de oude dorpjes en de vele baaitjes maken het een ideale vakantieplek om volop te ontdekken. En dan is er natuurlijk ook nog het verrukkelijke eten. Slapen doen we het liefst op z'n Italiaans: in een agriturismo of b&b op het platteland van Sardinië. Waar de recepten van grootmoeder op tafel verschijnen en je romantisch tussen de wijngaarden wandelt. Boek die vlucht, een auto en een agriturismo op Sardinië.

 

 

Ben je en route door Italië en kom je langs Toscane? Probeer dan een van deze argiturismi eens.

Domu Antiga

Domu Antiga

Bij Domu Antiga is het alsof je het huis van een Italiaanse nonna binnenstapt. Dit oude landhuis staat in een klein dorpje in het midden van Sardinië tussen de wijn- en olijfbomen. Het huis is comfortabel gerenoveerd en tot klein hotel gemaakt, maar heeft de historische sfeer behouden. In dit prachtige huis met vier kamers kun je rekenen op traditioneel bereidde gerechten die zó lekker zijn dat de kans groot is dat je aan een van de kookworkshops van Domu Antiga wilt deelnemen. En zo neem je een stukje Sardinië straks mee naar huis met een nieuw kook-repertoire.

Essenza

Essenza

Wel héél bijzonder is het om te slapen in een traditioneel stenen hutje in een UNESCO natuurreservaat. De vier ronde huisjes met rieten kap liggen op een heuvel met uitzicht over een ongerepte vallei en op zo’n tien minuten van de zee. Essenza is een perfecte plek om offline te gaan, te wandelen in de omgeving of een kruidenworkshop te volgen. Wil je graag een duurzame b&b waar je in contact staat met de natuur en veel stilte, dan is dit je plek.

Essenza Sardegna

Mario Cesare

Mario Cesare

Deze kleine cottage was van een Italiaanse kunstenaar en is nog authentiek gebleven. Inmiddels is het in handen van een jong gezin die er een fijne b&b van hebben gemaakt. Het huisje heeft twee slaapkamers, een woonkamer en klein keukentje. Plus een heerlijke tuin om buiten te eten of te chillen met een wijntje en/of boek. Eigenaresse Giulia brengt iedere ochtend een met liefde gemaakt ontbijt en geeft desgewenst Italiaanse kooklessen of tips wat er te doen is op het mooie eiland. Ook bij Mario Cesare is het weer genieten van een traditionele Italiaanse sfeer. Je kunt Mario Cesare boeken via de eigen website of AirBnb.