10 september 2021, door Sanne Carbaat

De zon schijnt harder bij Ode aan de Amstel in Amsterdam

10 september 2021, door Sanne Carbaat

De zon schijnt harder bij Ode aan de Amstel in Amsterdam

Als je goed zoekt, kun je ook in het altijd drukke Amsterdam wel een plekje rust vinden. Waar de zon net wat harder en vaker schijnt, waar het water lekker voortkabbelt en waar je even weg bent van de menigten. Juist, zo'n plek is het nieuwe Ode aan de Amstel. Het oude Riva, maar dan in een nieuw, fris en jong jasje. It's in a name, want een ode aan de Amstel is precies wat het is. Een plek die de stad en de rivier eert en waar je ook nog eens goed kunt eten en borrelen. Kies er een bijpassend wijn- of bierarrangement bij (ja, ja, ja, bierarrangementen!) en zo'n dag kan toch niet meer stuk?

 

Meer fijne plekken aan het Amsterdamse water vind je hier.

Ode aan de Amstel

Ode aan de Amstel

Aan het water zitten is nooit mis, maar gelukkig is Ode aan de Amstel, net voorbij de Jachthaven Berlage, meer dan alleen een mooie en fijne plek. Chef-kok Schouten heeft een klassieke achtergrond. Mix dat met de Aziatische achtergrond van chef Ratanapherd en je krijgt een menu met een twist. Aan klassieke gerechten zoals je altijd-goed steak tartaar wordt een draai gegeven door er gepekelde rode ui en groene curry bij te serveren. Of denk aan een nagerecht met watermeloen, hangop en gembergranita (van die gembergranita wil je eigenlijk een emmer vol). We kunnen beamen dat het hier zeker een best of both worlds scenario is, zoals de coquilles met schuim van passievrucht en macadamia noten. Zo mals, beetje crunch, helemala goed.

De hele dag kun je klassiekers als de eggs benedict of een noodle bowl bestellen, je kiest uit een voor-, hoofd- of nagerecht of je laat de chefs die keuze uit handen nemen en laat je verrassen. Het menu is klein, maar erg fijn en toch divers met ook interessante gerechten voor de vega’s. De vega’s worden ook niet vergeten bij de konro grill optie: kies maiskip, gamba’s of tofu (met heerlijke plakrijst en frisse salade). Ook helemaal van deze tijd is de optie om een bierarrangement bij de gangen te kiezen mét advies van aan huis biersommelier Whitley-Ann (ze heeft ook de likeuristenopleiding gedaan, mocht je daar nog (heel veel) vragen over hebben). Wijn kan ook zeker, maar he, kom eens uit die comfortzone en pair met bier.

 

Al dit lekkers eet je boven of beneden, maar het liefst natuurlijk buiten op het terras, daar waar je die Amstel hoort kabbelen. En echt, de zon schijnt hier harder.