29 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Jeu de boules en zuurdezempizza’s bij Chez Miné in Bos en Lommer, Amsterdam

29 augustus 2021, door Dewy Brandjes

Jeu de boules en zuurdezempizza’s bij Chez Miné in Bos en Lommer, Amsterdam

Amsterdam West heeft er een nieuwe hotspot bij en die is nét even anders dan de anderen. Bistrostoelen, rood-wit geruite tafelkleedjes, kubb- en jeu de boules toernooien, een tafeltennistafel, theatervoorstellingen, disco-avonden: Chez Miné heeft het allemaal. En je kunt er (goede!) pizza's eten en wijn drinken om de Franse camping vibe compleet te maken.

Chez Miné

Chez Miné

Een recreatiebar noemen ze het zelf, de vier mannen achter Chez Miné, en dat vat het geheel eigenlijk heel goed samen. Buiten vind je het terras met mini-strand en de jeu de boules baan, binnen is er een grote bar met aan de ene kant een gedeelte met tafeltjes en aan de andere kant het recreatiegedeelte. Hier kun je pingpongen, tafelvoetballen, darten en verder jeu de boulen als het buiten koud wordt. Ook kun je in een van de banken neerploffen met een ouderwets spelletje Rummikub en een drankje. Niet zo van de spelletjes? Voorbij de bar vind je de niet-te-missen jaren ’80 vintage dansvloer waar je je helemaal in discosferen begeeft en waar ook de theatervoorstellingen zijn.

Heel leuk allemaal, maar het allerbelangrijkste hebben we nog niet gehad: de menukaart. Die is niet groot (fijn, geen keuzestress), maar wat erop staat is wel met veel zorg uitgezocht en is écht lekker. De zuurdesempizza’s zijn allemaal goedgekeurd en van de snacks moet je zeker de ultra crispy polentafrieten proeven en de huisgemaakte focaccia met ansjovisboter en tapenade. De wijnkaart bestaat uit ongeveer vijftien wijnen, waarvan de helft natuurwijnen zijn. Stuk voor stuk geselecteerd door de eigenaren van Chez Miné, die overigens ook de eigenaren van het leuke Bar Piquette zijn. Tip: proef zeker de oranje wijn, die de mannen meenamen tijdens hun roadtrip door Italië.

Chez Miné