9 november 2017, door Maartje

OILILY EXPLORES (AND SO DO I)

9 november 2017, door Maartje

OILILY EXPLORES (AND SO DO I)

Wie ondergetekende op instagram volgt, zijn misschien de kleurrijke kiekjes met mezelf gestoken in kleurrijke kleding opgevallen. Kleurrijke kiekjes, kleurrijke kleding, kleurrijke taferelen. Dat zit zo: Oilily, je weet wel, het Nederlandse kledinglabel dat je vást vooral nog van vroeger kent, is bezig/ druk bezig geweest met het herontdekken en opnieuw uitvinden van zichzelf, en dan vooral van de volwassen variant. De uitslag so far? Die valt het best, en meest eenvoudig, te vertalen in een kleurrijk, reislustig mens dat graag ontdekken wil. Like.

De mensen van Oilily vroegen me een tijdje terug of ik met ze mee wilde ‘exploren’. Op ontdekkingsreis. Niet (perse) de hort op dit keer maar juist dichtbij (mezelf). Waarom? Omdat het kan.

Barts-Boekje-oilily 2

En omdat ik dat best wil. Things are changing, life is happening en alles is as we speak allemaal anders dan voorheen. De reisjes moeten even (tijdelijk hoor) op een laag (lager) pitje (wat ik irritant vind), het leef-budget is lastig (lastiger) bij elkaar te sprokkelen (want bewust/ verplicht in een andere werkmodus), het lijf én het social leven veranderen (want zwanger, ergo de werkmodus) – afijn, van die dingen waar zoveel mensen mee worstelen, ik ben heus de enige niet. En dan moet de mojo anders. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe precies, maar één van de meest heldere antwoorden is, in mijn geval: explore thuis.

Barts-Boekje-oilily 3 Pardon? Ja joh. Thuis blijven is het nieuwe reizen. Ofzo. Van interieurs heb ik altijd al genoten, net als van mode, welbeschouwd een dunne lijn, en niets inspireert meer dan een smaakvolle ratjetoe (of beter geaccepteerd: ‘eclectisch design’) van een vers geopend hotel of restaurant én – nog meer zelfs – van een stijlvol authentiek adres dat al jaren zijn eigen al even eclectische ding doet, zonder daar een label op te (hoeven) plakken. Van die parels. Al die plaatjes van herinneringen, in mijn hoofd en heus ook op social media, probeer ik lately te vertalen rond mezelf en in ons eigen huis. Een thuis dat een kleine ontdekkingsreis op zich zou mogen zijn. Een kleurrijke welteverstaan, want in een witte wereld kan en wil ik niet leven, (hoe mooi soms ook bij een ander).

Barts-Boekje- oilily 6

Te ontdekken te over. Inspiratie te over. In je hoofd (vergeet Pinterest, daar word je alleen maar nerveus en hebberig van) en in oude plaatjes. Duik de archieven in en vind de mooiste behangetjes en kleurencombi’s waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Ja, the eye has to travel, en dat gaat-ie wat mij betreft ook wel weer doen, maar the eye kan ook heus even in de buurt travelen, en verzamelen. Digitaal, met een schaar, een plakboek, een schilderdoek (of een muur) en een kwast. Thuis, het liefst gestoken in één van de kleurrijke #OililyExplores winteritems uiteraard, want die doen het het best in een inspirerende omgeving. Die dus bést thuis kan zijn.

www.oilily.com


Barts-Boekje- oilily living

Wist je dat Oilily ook een heerlijke living collectie heeft? Die vind ik dus ook echt 100% om te smullen. Nee, niet alleen het welbekende gestippeld servies (mán, wat heeft mijn moeder vroeger Douwe Egberts punten gespaard voor dit servies! En gelukkig dat ik er mee was. Tot het gros in ons vorige huis sneuvelde, vind ik nog steeds jammer), maar ook (vooral ook) dekbedden in de mooiste kleurcombinaties. Liefde. Om voorlopig niet meer onderuit te komen.