Verenigde Staten, Boston7 november 2023, door Ella van Helvoirt

Restaurant Oleana: Midden-Oosters genieten in Cambridge, Boston

Verenigde Staten, Boston, 7 november 2023, door Ella van Helvoirt

Restaurant Oleana: Midden-Oosters genieten in Cambridge, Boston

Zeg je restaurant Oleana in Boston, dan reageert menig mens hier met ooooh en aaaah. En terecht. Oleana is dé plek waar je heen wilt en al helemaal als je fan bent van Midden-Oosters eten. In Cambridge, verbonden met Boston door slechts een brug, vind je deze hotspot met een heerlijke Midden-Oosterse keuken en knusse sfeer.

Oleana

Oleana

Bij Oleana geldt het farm-to-table principe, wat eigenlijk inhoudt dat verse ingrediënten van lokale boerderijen omgetoverd worden tot heerlijke gerechten. Het resultaat? Een menu vol heerlijke Midden-Oosterse mezze’s. Sharing is caring, en dat kunnen ze hier als de beste.

Deze kleine hapjes bij Oleana zijn eigenlijk culinaire kunstwerkjes en daarnaast echte bommetjes aan smaak. De warme hummus, de mini kebab en het lam staan hier bekend als grote favorieten. En zeker eentje om je vingers bij af te likken is de Fatteh (zie eerste foto). Maar eigenlijk kan je bij geen een gerecht hier misgrijpen. Van het perfect gekruide Za’atar brood, tot aan de Baked Alaska, een knaller van een dessert.

Oleana, met haar heerlijke gerechten en knusse sfeer – en in de zomer een heerlijke binnentuin – maken het een plek waar je keer op keer naar terug wilt gaan. En mocht je op zoek zijn naar een date spot, is de bar hier een heerlijke plek om te genieten van goed eten. Dus als je zin hebt in een Midden-Oosterse ervaring in Amerika, dan is dit precies de plek waar je heen wilt.

Wil je niet misgrijpen, maak dan nu alvast de reservering en bedank ons later…