Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 11-04-2019
  • Eten & drinken, Maastricht, Nieuw

Maastrichtse biefstuk bij Onglet

Maastrichtse biefstuk bij Onglet

Vers van de pers: Onglet in Maastricht. Of eigenlijk moeten we zeggen: vers van het slagersblok want dat is wat Onglet doet: het beste, meest malse vlees serveren.

Onglet Maastricht is gevestigd in de een oude slagerij in de buurt Wyck in Maastricht (dat spreek je niet uit als Wijck maar als Wieck, nog even voor de goede orde). En de rode draad voor al hun gerechten is vlees. Jôh. Dat zal verder niets met de locatie te maken hebben.

Onglet Maastricht

Even terug naar de moraal van het verhaal: Onglet (de boeuf). Ofwel longhaas. Volgens een van de eigenaren associëren veel mensen het woord longhaas met orgaanvlees (dat snappen we wel) en daarom staat het als 'Maastrichtse biefstuk' op de kaart. Niet om je voor de gek te houden, maar om gestresstje klanten te voorkomen. Onglet is volgens de chef namelijk het mooiste en sappigste stukje vlees. Zijn we het ook mee eens.

Het restaurant is gevestigd in de oude werkplaats van de slagerij, met volop oude slagerijdetails - zoals de deur van een vriescel - nog in tact. Beetje freaky soms? Nee hoor. Geen horrorfilm maar een bourgondisch sprookje (voor carnivoren dan he). Wat zit er in de vroegere slagerswinkel zit, als het restaurant in de werkplaats huist? Nou, een winkel waar je belegde broodjes en charcuterie voor de borrel thuis kunt halen. Slim.

Bij Onglet in Maastricht kun je 6 dagen per week terecht voor diner (alleen woensdag niet) en op vrijdag t/m zondag kun je er ook lunchen. Onglet