27 december 2021, door Maartje

waar shop je online bloemen? Nou, hier!

27 december 2021, door Maartje

waar shop je online bloemen? Nou, hier!

Ja, we tuigen met liefde en plezier ieder weekend nog onze favo bloemenstal, dat voorop. Maar op één been kun je niet leven (sort of speak) en slecht één bossie in huis doet het toch net niet voor ons. Dus vullen we dat aan met online bloemen-abonnementen en fleurige single scores. 

Die online bestelservices leveren standaard bloemen die rechtstreeks van de kweker komen - of, en dat is mooi: voor altijd goed blijven (zie onze eerste tip hier onder) en truth be told: ze staan steevast langer dan de bloemen die we bij eerder genoemde stal scoorden. Geeft niks, is ok, want het shopmoment is part of the fun. Maar toch, het maakt dat we onze online bestellingen net zo lief hebben. Hier shoppen we ze zelf het liefst. Graag gedaan.

Reflower

Reflower

Toegegeven: we zijn een beetje ‘op’ de bloemenbieb van de leuke Ellyne en op het steengoede, duurzame concept. En natuurlijk op de bloemen zelf. Het idee is simpel, zoals alle goede ideeen: bij Reflower bestel je een bloemenabonnement op ‘nep’bloemen. Blijvende bloemen dus, dat klinkt stukken beter dan ‘nep’ en eerlijk is eerlijk: alleen de mooiste blijvende bloemen mogen in her Reflower assortiment. Visualiseer je daar een pracht van een vaas naar je eigen smaak bij en daar heb je je blijvende boeket. Er zijn tal van opties te huur en mocht het toch net je smaak niet zijn, dan stekt Ellyne met liefde iets voor je samen (andere vaas bij een ander boeket, kan allemaal). En dat ‘blijvend’ geldt zolang als je dat zelf leuk vind: iedere maand, of om de 2 weken of dito maanden kun je je bossie omwisselen voor een ander vers exemplaar. Vooralsnog alleen in Amsterdam want het Reflower team brengt alles per bakfiets rond – je bent een duurzaam concept of je bent het niet!

(pioen)rozen

(pioen)rozen

Ja! Now is the time! Het mooiste bloemenmoment van het jaar: pioenrozenseizoen. Een seizoen dat altijd veel te kort duurt en dus zetten we bij voorkeur ons hele huis vol met de grote sierlijke (zachtroze en wijnrode) rozen. Geen idee hoe het bij jullie is, maar zodra wij op de markt of bij onze favoriete bloemenstal komen, zijn ze meestal al weer weg. Balen! Hebben we wat op hoor: Surprose, een digitaal bloemenbestelportaal waarbij je rozen direct van de kweker thuis geleverd worden: Surprose.nl

Korting? Hebben we! Check maar hier

Raket en Distels

Raket en Distels

Dat droogbloemen echt niet altijd vergrijsde stofnesten hoeven te zijn, bewijst Raket & Distel al een poosje. Mooie heldere kleuren, prachtige combinaties en toch alles droog en dus lekker lang houdbaar en gemakkelijk per post verstuurd. Win-win. Raket & Distel

Bloomon

Bloomon

Tsja, we kunnen er lang of kort over zijn maar bloomon, het allermooiste Nederlandse bloemenabonnement, blijft gewoon een fantastische keus. Dat begon een aantal jaar geleden al met het geweldige plan om écht mooie bloemen, zo’n kleurrijk boeket dat je altijd in de bladen ziet maar zelf nooit voor elkaar krijgt, op ‘afroep’ (tweewekelijks bijvoorbeeld, of een keer per maand – je kunt dit altijd weer aanpassen dus je zit nergens aan vast) thuis te gaan bezorgen, inclusief die precies goede, van nonsense verstoken glazen vaas. De bezorgbloemen zijn immer vers, komen direct van de kweker en blijven eigenlijk altijd 2 weken staan. Dat is wat we noemen ‘waar voor je geld’. Dat is het sinds dag 1, en die verrukkelijke bloemen zijn en blijven een topkeus, maar bloomon blijft zichzelf – uiteraard – ontwikkelen. Waarvan acte.

Lees meer