Nederland, Amsterdam27 november 2020, door Anna Sophie Wellink

Orderdaily: duurzaam shoppen terwijl je lokale winkeliers én hun klanten helpt, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 27 november 2020, door Anna Sophie Wellink

Orderdaily: duurzaam shoppen terwijl je lokale winkeliers én hun klanten helpt, Amsterdam

Shoppen... Dat is nu in deze tijden toch ergens een beetje dubbel. Lokale ondernemers wil je steunen maar je wil ook drukte vermijden. Dat is lastig. Mis! Want dat zou je misschien wel denken maar het Amsterdamse Orderdaily heeft er wat op verzonnen. De club is een nieuwe oplossing voor dat 'probleem'. De jonge bezorgservice garandeert binnen 60 minuten bij jou thuis op de stoep te staan met je shop-wensen door heel Amsterdam. Niet normaal toch? Gewoon binnen een uur al je boodschappen (hallo cadeauseizoen) gefixed. Je bestelt vanuit je luie stoel of vanaf je thuis office laptop al je aankopen bij de lokale ondernemer en dan wordt het ook nog met een stadse e-bike bezorgd. Duurzaam it is. 

 

Orderdaily

Orderdaily

Gemak, vrijheid, controle en supporten… Slim én handig. En nee, we hebben het niet alleen over je boterhammen van de lokale bakker maar ook (juist!) kleding, accessoires, tassen, lego, cadeautjes… Afijn, eigenlijk gewoon de hele rambam.

Orderdaily is eindelijk weer eens zo’n initiatief dat zowel een aanwinst voor winkeliers is als voor consumenten (en de economie). Everybody happy. Niet langer in de rij met je kapje wachtend in de regen tot je aan de beurt bent. En wat dacht je van de pas-service? Nieuwe boots laten bezorgen door Orderdaily en passen ze niet, dan neemt de biker de boots gewoon weer mee terug.

Op dit moment zijn er zo’n 30 Amsterdamse winkels aangesloten bij Orderdaily. Met namen zoals Baskèts, In Gold We Trust, Eenvoud, Verse Good Store en ‘t Lievertje bloemisten is het nu al een hit wat ons betreft!

De slimme mensen achter Orderdaily zijn ondernemer Sander Murray en horeca-ondernemers Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will (die van Jajem, Kopstootbar en De Tulp). U snapt: deze ondernemers hadden/ hebben het zelf nogal zwaar in deze tijden waarin de horeca dicht zit.

Maar de boys bleven druk en bedachten hun Orderdaily. Een initiatief om lokale ondernemers te supporten maar ook een top concept voor de consument.