Nederland, Amsterdam20 november 2020, door Margaux van der Mieden

Rêveuse, de jongste (en mooiste) curated vintage shop van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 20 november 2020, door Margaux van der Mieden

Rêveuse, de jongste (en mooiste) curated vintage shop van Amsterdam

Oud is het nieuwe nieuw. Pre-loved. Vintage. All good. Niks geen rommelige koopjes bakken... nee nee, de ene mooie vintage winkel na de andere opent zijn deuren, on- en offline. Alleluja. Check voor je online vangst deze heuse lijst aan de mooiste vintage parels online.

Want vintage is duurzaam, fair en - de belangrijkste plus - super origineel. Win-win en nog eens win! Deze keer botsten we tijdens een koffiewandeling (what else these days) op een Franse droom in Amsterdam. Rêveuse is de naam, een naam die meteen alles zegt. Dromen it is tussen al het moois wat Anouk Oceanne eigenhandig verzameld heeft en in haar pas net geopende zachtroze en bloedmooie winkel heeft opgehangen. Curated vintage noemt ze het zelf. Super classy vintage zo zeggen wij. De winkel zelf is al om door een ringetje te halen: Chanel rode en koraaloranje muren, gemixt met retro interieur items. Fan!

rêveuse vintage Amsterdam

rêveuse vintage Amsterdam

Binnen in de winkel bots je meteen tegen een walhalla aan mooie spullen aan. De onmiskenbare stoffige oude geur is er in geen velden te ontdekken –like!- en grote kans dat je alles meteen in de tas mee naar huis wilt nemen. De grote ronde retro tafel in het midden van Rêveuse ligt vol met dingen voor in huis, van een authentieke thee set tot chique wijnglazen en gekleurde vazen. Aan de muren hangen tassen die je het liefst allemaal tegelijk wilt dragen en de houten toonbank met glazen wand heeft een lading treasures met parelkettingen, haarclips en oorbellen. Daar in het midden pronkt een giga grote wilde bos bloemen en klaar. Gezelliger kan haast niet.

De kleuren van de muren willen we thuis na-apen, zo mooi. Diep rood met koraal oranje en een tint roze hier en daar. Geniale combinaties, als je het aan ons vraagt. Rêveuse is een (kleine) winkel, met grote vondsten. En een hele lieve Anouk die je met alles helpt.

Dreamy stuff, zo mag je het ook noemen. Nu vraag je je wellicht af waar deze pracht van een nieuwe winkel zich bevindt? Well, ofcourse we know… De Rêveuse deur staat open aan de al zo gezellige Bilderdijkstraat 201 in Amsterdam West. Je kunt deze roze droom haast niet missen. Het jasje van de winkel is pastel roze geverfd met een oud gerestoreerde naam op de gevel ‘Parfumerien’. Dat maakt de vintage-look helemaal af. Een ware Parijse droom.

Tip van Bart: ren snel naar binnen als je een vintage fanaat bent. Bij een vintage shop en zeker zo’n mooie als deze geldt, weg is ook écht weg.