België, Antwerpen12 september 2021, door Esmée Rebel

New kid in town: wijnbar Osaka Antwerp

België, Antwerpen, 12 september 2021, door Esmée Rebel

New kid in town: wijnbar Osaka Antwerp

Osaka – letterlijk vertaald ‘grote heuvelstad’ – is een bekende stad in Japan, maar sinds kort ook te vinden in Antwerpen. En nee, niet als (nieuwe) stad, maar als natuurwijnbar. Nét binnen de grenzen van de Theaterbuurt (Centrum/West), op een onopvallend hoekje aan de Britse Lei, vind je Osaka Antwerp. Osaka is een dive bar – in de volksmond wil dat zeggen dat het een plek is voor speciale drankjes en casual vibes - met kleine hapjes om te delen. Extra leuk: de shared foods van Osaka variëren dagelijks, dus om alles te proeven (en dat wil je), is vaker langskomen een must.

Osaka Antwerp

Osaka Antwerp

Een woordenboek beschreef in 1961 een dive als een twijfelachtig iets om te drinken of entertainen. Het is ondertussen een plek die zijn geschiedenis met trots draagt. De dive bar was ooit een herenclub, maar is nu een minimalistisch ingerichte bar met industriële aspecten. Denk aan beton, metaal en toffe verlichting. Echte eyecatcher in de ruimte is het meubilair; de gele tafels en stoelen fleuren de (ietwat grijze) boel op.

 

Het aanbod van natuurwijnen, tapbier en cocktails (gemixt met natuurlijke sapjes) verrast. Zoals Osaka Antwerp zelf verkondigd: ‘It makes the heart stout and bold and it fuddles the head’. En daar is niks aan gelogen. De smaken zijn gedurfd, maar komen perfect samen (wat de exacte ingrediënten zijn, is een groot mysterie).

Small site note: spontaniteit staat hoog in het vaandel, dus reserveren is niet mogelijk. Je bent – bijna elke dag van de week – van harte welkom, én het team zal hun absolute best doen om je een fijn plekje te geven.

Osaka Antwerp
Van woensdag tot zaterdag geopend van 15 tot 22u en ‘s zondags van 14 tot 21u.