Engeland, Londen10 augustus 2022, door Merche Ariza Gallego

Een gezonde lunch to-go haal je bij Ottolenghi in Londen

Engeland, Londen, 10 augustus 2022, door Merche Ariza Gallego

Een gezonde lunch to-go haal je bij Ottolenghi in Londen

In de kast waar je kookboeken liggen mag een boek van de Israëlische-Britse Yotam Ottolenghi niet ontbreken. De chef is wereldwijd bekend om zijn gerechten en restaurants en heeft zijn welverdiende plekje geclaimd op de boekenplank van Jan en alleman. Een bezoek aan Londen is pas compleet wanneer je een van de vijf locaties van Ottolenghi hebt bezocht.

Ottolenghi in Londen

Ottolenghi in Londen

Er is altijd wel een Ottolenghi in de buurt voor een heerlijke én gezonde lunch to-go. Van de nieuwste locatie in Chelsea tot aan Marylebone, voor een heerlijk bakje eten of een zoetig lekkernij om mee te nemen, ben je aan het juiste adres. Zeker in de zomer is dit extra fijn, want je smult je maaltijd op in een van de grote parken van de stad. Mocht je nou toch een tafeltje verkiezen boven het grasveld, dan zijn er op de meeste locaties genoeg zitplekken binnen. Klinkt goed, toch?

Zoet & hartig

Zoet & hartig

Elke locatie van Ottolenghi heeft zowel hartige gerechten als een vensterbank voel zoetigheden. Nu kun je bij deze traiteur genoeg lekkers vinden waar Ottolenghi bekend om staat. Meerdere gerechten met groentes, die zelfs voor de niet-groenteliefhebbers een ware traktatie zijn, grote schalen met aardappelsalades, rijst en voor de carnivoren van het gezelschap een stukje vlees of vis. Wil je nou ook wat cadeautjes meenemen voor het thuisfront? Er zijn genoeg potjes, hartige koekjes en delicatessen te vinden in de winkel. De lunch sluit je af met een toetje: een stukje taart, merengue of een koekje, de keuze is aan jou. Als het aan ons ligt zouden wij elke dag wel naar Ottolenghi willen, dus geniet ervan wanneer je in Londen bent.