Engeland, Londen30 juni 2022, door Merche Ariza Gallego

The Gate is de fijnste bioscoop in Notting Hill, London

Engeland, Londen, 30 juni 2022, door Merche Ariza Gallego

The Gate is de fijnste bioscoop in Notting Hill, London

Er is af en toe niks zo fijn als neerploffen in een bioscoopstoel en twee uur even nergens aan hoeven te denken. Nu is er in Londen genoeg keuze qua bioscopen. Ga je voor een grote keten die een luxueuze bioscoop-ervaring biedt of kies je voor een onafhankelijke, kleine bioscoop? Een van onze favoriete bioscopen is The Gate in Notting Hill. Boek je ticket alvast maar, want hier wil je met alle liefde en plezier bijkomen van een dag slenteren en shoppen.

De locatie

De locatie

Deze bioscoop is onderdeel van Picturehouse en heeft meerdere vestigingen over heel Engeland. De bioscoop werd in 1911 geopend in Notting Hill en lijkt van buiten nou niet de mooiste bioscoop die je ooit hebt gezien. Schijn bedriegt: je stapt binnen in een zaal waar je U tegen zegt. Rode muren, goudkleurige details en comfortabele stoelen. Hier moet je zijn voor een ontsnapping aan de drukte op straat. Het is haast jammer dat de lichten uitgaan, want er is genoeg moois te zien in de zaal. Van het massale gevoel wat je krijgt bij de grote bioscoopketens in Londen is hier geen sprake (probeer in die bioscopen zaal 15 of de toiletten maar eens te vinden). The Gate voelt vertrouwd en gek genoeg voel je je gelijk thuis op deze bijzondere plek.

Op het programma

Op het programma

Grote blockbuster-films zul je hier niet zo snel op het programma zien staan. Wel kun je bekroonde films die rechtstreeks van de beroemde filmfestivals afkomen verwachten. Doordat er maar één zaal is, is het programma beperkt. Desalniettemin is deze bioscoop de perfecte keuze. Het is er lekker rustig, met plek genoeg, waardoor er grote kans is dat er niet zo’n smakkende vent naast je komt te zitten (tenzij die smakkende vent jouw gezelschap is). Hoe dan ook, voor goede films, heerlijke popcorn en een centraal gelegen bioscoop moet je bij The Gate in Notting Hill zijn. Als de film is afgelopen en je met kleine oogjes de bioscoop verlaat, ben je binnen een minuut bij metrohalte Notting Hill Gate.

Bekijk het actuele programma hier.