Tijd voor bier? De leukste pubs in Londen op een rij

Engeland, Londen, 2 juli 2022, door Merche Ariza Gallego

Tijd voor bier? De leukste pubs in Londen op een rij

Als er een ding is wat je zonder enige problemen in Londen kunt vinden, is het wel een pub. Die gezellige bruine cafés waar het altijd bruist van de mensen vind je haast op elke hoek van de straat. Oude mannen die aan de bar hangen, groepen jongeren die de avond doorbrengen in een donker hoekje en natuurlijk verdwaalde reizigers. Je kan grote ketens vinden (elk met hun eigen uithangbord) of independent pubs. Het is en blijft bijzonder hoe de Engelsen de mooiste namen kiezen voor hun kroegen en de buitenkant van top tot teen versieren, zoals bij The Churchill Arms. Kortom, voor een biertje omringd door Londenaren moet je in de pub zijn. We zetten onze favoriete pubs in Londen voor je op een rijtje, zodat je na een lange wandeling lekker neer kan ploffen met een koud glas Guinness (Iers, maar de Engelsen lusten er pap van).

The Churchill Arms

The Churchill Arms

En de prijs voor de allermooiste pub van Londen gaat naar… The Churchill Arms. Als je hier weleens voorbij bent gelopen moet je hetzelfde hebben gedacht, want deze pub is toch wel heel indrukwekkend. In de zomer is de hele gevel versierd met de allermooiste bloemen. Zo fleur je het straatbeeld wel op. Je vindt deze pub in Kensington, om de hoek van het Kensington Palace en Gardens. Als je in de winter gaat, is de buitenkant van de pub versierd met kerstbomen. En geen kerstbomen alleen op de grond: om de hele gevel zie je de verlichte kerstbomen die je zonder enige twijfel een instant kerstgevoel zullen geven. Je hoort het al, hier wil je een biertje drinken.

The Three Greyhounds

The Three Greyhounds

In Soho vind je deze drukbezochte pub. Zeker in de avond bruist het er van de mensen en staat iedereen op straat zijn pilsje te drinken. Het is een kleine en knusse pub waar vaak live muziek wordt gespeeld. Een pint erbij en lekker meezingen op die typische klassiekers als Wonderwall en Sweet Carolina. Wij houden er wel van! Bovendien is deze pub hartstikke centraal gelegen en kun je zo doorrollen naar het theater, de bioscoop of de metro.

The Crown and Shuttle

The Crown and Shuttle

Dagje in Shoreditch op de planning? Maak dan je bezoek aan deze toffe wijk af met deze bekende pub. Geliefd bij Londenaren door de gezellige beer garden die zo heerlijk ongeorganiseerd is. Mismatching meubels en grote planten zorgen voor een comfortabele en laagdrempelige sfeer. Op een zonnige zaterdag barst de pub van de jongeren die genieten van hun biertje. Dit is zo’n type plek waar je gaat zitten en het liefst de hele middag wilt doorbrengen. Schuif met een grotere groep aan bij een van de picknicktafels of kies een tafeltje binnen in de gezellige pub. En natuurlijk, rollend naar huis via Shoreditch High Street of Liverpool Street Station.

The Spaniards Inn

The Spaniards Inn

Je hebt deze pub misschien al vaker voorbij zien komen op Barts Boekje, maar in dit lijstje mag-ie niet ontbreken! Om de hoek van het rustgevende Hampstead Heath vind je de eeuwenoude pub The Spaniards Inn. In de zomer geniet je van een goede Sunday Roast op het terras en in de winter duik je de knusse pub in, waar het haardvuur al brandt. Waar voorheen de pub bezocht werd door beroemdheden (de pub werd genoemd in DickensThe Pickwick Papers en de plek waar schijnbaar Keats Ode to a Nightingale scheef) woont er nu eentje letterlijk naast. We gaan natuurlijk niet verklappen wie het is, maar wie weet spot je hem op een zonnige dag.

The Ten Bells

The Ten Bells

Een van de beruchtste pubs van Londen is The Ten Bells, tegenover Spitalfields Market. Hoe meer je te weten komt over deze plek, des te bijzonderder een bezoek wordt. De naam dankt zich aan de kerk aan de overkant van de pub. Fun fact: wanneer er weer een bel werd toegevoegd aan de kerkklok, werd de naam van de pub veranderd. We zullen de geschiedenisles kort houden: dit is de pub waar twee slachtoffers van Jack the Ripper vaak kwamen. Je denkt misschien niet gelijk aan de ‘leukste pubs van Londen’, maar het is wel een bijzondere plek in de East End. We laten het griezelen over aan de tourgids van de The Ripper tour (ook een aanrader trouwens). Wil je een plek bezoeken die barst van de geschiedenis? Dan is dit de pub waar je naartoe wilt.

The Audley

The Audley

De gewilde kunstwerken van galerie Hauser & Wirth, een goed menu en een verzorgde inrichting geven een opknapbeurt aan de pub The Audley in Mayfair. En hoewel er veel pubs in Londen te vinden zijn, kunnen de meeste wel een likje verf gebruiken.

Maar de authentieke Londense pub blijft ook hier een hoofdrol spelen hoor, de begane grond blijft klassiek (denk aan bruinleren zitjes en houten bar), maar met een moderne artistieke twist. Je vindt er goede dagaanbiedingen op het krijtbord, van Schotse eiren tot rosbiefsandwches en natuurlijk verschillende soorten bier. Op de eerste verdieping vind je het Mount St. Restaurant waar je uitgebreid kunt dineren.

 

 

The Pelican

The Pelican

Op de Instagram van The Pelican ziet de pub slash restaurant eruit als een rustgevende plek: een knisperend haardvuur op de achtergrond, minimalistisch kaarsjes op tafel, een sfeervolle inrichting. Dat het zo’n grote zaak blijkt te zijn, die overigens stampvol is, hadden we niet kunnen raden.

Voorin vind je de bar waar hippe West Londenaren aan hun Guinness en rode wijn nippen, achterin vind je het restaurant. De tijdsloten van het restaurant zijn maar 1,5 uur, dus voor én na het eten kun je nog een drankje drinken aan de bar. Rustig is het er niet, maar gezellig is het er zeker.