Afternoon tea bij de Queen’s favoriete warenhuis Fortnum & Mason in Londen

Engeland, Londen, 1 juni 2022, door Merche Ariza Gallego

Afternoon tea bij de Queen’s favoriete warenhuis Fortnum & Mason in Londen

Taart liefhebbers opgelet, deze waanzinnige afternoon tea bij het iconische Fortnum & Mason in Londen wil je niet missen. Wat houdt een afternoon tea precies in vraag je je misschien af. Nou, in Nederland kennen we de high-tea, wat eigenlijk op hetzelfde neer komt: zoete lekkernijen, hartige sandwiches, veel te veel kopjes thee en als je het dan echt compleet wil maken een glas champagne erbij. Elk restaurant of warenhuis heeft weer zijn eigen stijl wat betreft de afternoon tea. Wij gingen op bezoek bij het favoriete warenhuis van de Queen (want dat is natuurlijk ons standaard vanaf nu). En we kunnen je alvast verklappen, hier wil je wel een taartje eten!

 

Fotocredits: Instagram Diamond Jubilee Tea Salon

Queen Elizabeth's jubileum

Queen Elizabeth's jubileum

Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn, Queen Elizabeth zit dit jaar maar liefst 70 jaar op de troon. Ter ere van deze gebeurtenis is de stad versierd met vlaggen en kunstwerken. Reden voor een feestje, dus! Wij gingen langs bij een van de hofleveranciers van het koninklijke huis. Warenhuis Fortnum & Mason is niet alleen een van de chicste warenhuizen van Londen, ook staan ze bekend om de afternoon tea.

Platinum Jubilee Afternoon Tea bij Fortnum & Mason

Platinum Jubilee Afternoon Tea bij Fortnum & Mason

Het gerucht gaat dat je daar namelijk de allerbeste afternoon tea van Londen hebt, en we kunnen je vertellen: het gerucht is waar. Je wordt ontvangen in een deftige zaal op de vierde etage van het warenhuis. De pianist zorgt voor sfeervolle achtergrond muziek, de zaal is gevuld met mensen die allemaal een grijns op hun gezicht hebben. Niet gek ook, als je ziet wat voor lekkers er op de tafel staat ga je automatisch glimlachen (en een beetje kwijlen).

Taartjes, sandwiches en kunstwerken

Taartjes, sandwiches en kunstwerken

Onze nummer 1 tip is kom met een lege maag, want je gaat met een volle buik de deur uit. Keuze-stress? Het thee-menu bestaat uit maar liefst 54 verschillende theesoorten. Er zijn vier verschillende menu’s, waaronder een hartige afternoon tea en een vegetarische afternoon tea. Haast te moeilijk om te kiezen, maar het personeel helpt je graag een handje op weg. Als de etagères arriveren druipt het kwijl haast je mond uit. Verse scones (met clotted cream, jam of lemon curd), taartjes die er haast uitzien als kunstwerken (bijna te mooi om te eten) en next-level sandwiches. Alles wordt geserveerd op het mooiste en kenmerkende Fortnum & Mason servies.

Een ervaring om nooit te vergeten

Een ervaring om nooit te vergeten

Eerlijk is eerlijk, het is geen goedkope plek om naartoe te gaan. Maar als je gaat, geniet je extra van deze speciale gebeurtenis. Het is een ervaring zoals wij in Nederland niet kennen en bijzonder om op zo’n iconische Londense plek te kunnen genieten van al dat heerlijke eten. Verzamel je gezelschap, trek je mooiste kleren aan en op naar Fortnum & Mason voor de beste afternoon tea van Londen!