Aruba, Dubai18 september 2023, door Sanne Carbaat

Goed idee: overwinteren in het verre buitenland (zorg dat je goed verzekerd bent!)

Aruba, Dubai, 18 september 2023, door Sanne Carbaat

Goed idee: overwinteren in het verre buitenland (zorg dat je goed verzekerd bent!)

Terwijl we nog even de laatste zonnestralen meepikken, zijn de voorbereidingen voor de grey days in volle gang. Eigenlijk zijn we nog lang niet klaar voor de winter. Sterker nog: we ontvluchten de Nederlandse herfststormen en strenge winters maar wat graag en ruilen deze perikelen het liefst in voor een burning sun op de snoet. Zonnevitamines verzamelen, in plaats van in een winterslaap duiken. Winterdip? Welnee!

 

De zon achterna gaan in de koudere maanden is een fantástisch idee? Genoeg plekken op de wereld waar de temperaturen nog wel aangenaam zijn. Overwinteren in de zon is what we want. Waar we het liefst de Nederlandse strenge winters inruilen voor een break naar de zon? Die bestemmingen vind je in dit artikel.

 

Een goede verzekering is een must. Laat je goed verzekeren om reizen zonder zorgen mogelijk te maken. Allianz Direct helpt je daarbij en geeft je een gerust gevoel.

Curaçao

Curaçao

Het mag dan een no brainer zijn, Curaçao, maar wij weten inmiddels wel hoe het eiland ultiem aan te pakken. Regelmatig mochten we dit stipje in de Caribische Zee bezoeken en dat resulteert in een heuse categorie met niets meer dan onze allerbeste Curacao tips. Van de (aller)beste hotels, tot de mooiste (of verstopte) stranden, naar de lekkerste restaurants. You name it, they have it. 

Waarom het eiland zo’n winterproof plek is, hoeven we je vást niet te vertellen. Maar we doen het toch: het is er Caribisch, inclusief de brandende zon en kraakheldere zee. De mensen zijn er vreselijk aardig én het is echt even weg, maar dan wel ‘bekend’ omdat je je tussen de ‘Nederlanders’ waant. En Curacao verbaast ons ook ieder bezoek weer met nieuwe, toffe plekken waar je heerlijk kunt eten, slapen en zwemmen.

Meer tips voor Curaçao

Aruba & Bonaire

Aruba & Bonaire

Als we ABC-virgins moeten adviseren, ishet advies Curacao. Dat komt door de veelzijdigheid van dat eiland waarmee Curaçao nét iets meer een allemansvriend is. Maar dat betekent niet dat je Aruba altijd moet overslaan. One Happy Island. En dat is het. Niet in de minste plaats vanwege het luilekkerleventje dat je er leeft (maar echt: go with the friendly flow) én omdat je er Boardwalk Aruba vindt, een te knap Boutique Hotel. Met heel lief personeel ook, die alles voor je regelen. Alleen maar luieren, daarom ga je immers ook op winterbreak. Meer tips voor Aruba.

En dan het kleine, o zo sympathieke, Bonaire? Dat is toch echt wel een tropische bubbel waar je instapt zodra je het vliegtuig uitstapt en niet meer uitkomt tot het tijd is om naar huis te gaan. Klein maar fijn, dat is hier echt aan de orde van de dag. Hallo Bonaire, until we meet again! Meer tips voor Bonaire.

Waar je ook heen gaat: zorg er wel voor dat je een goede reisverzekering hebt. Juíst als je ver van huis gaat, want op vakantie leef je toch iets meer in de yolo-vibe. Achter het kantoorbureau gebeuren toch minder spannende dingen dan tijdens het snorkelen de (jeep)safari’s. Tal van scenario’s waar je maar beter op voorbereid kan zijn. Of ja, laat dat over aan de beste reisverzekering. Dat is namelijk precies waar Allianz Direct rekening mee houdt en goed in is. Ze verzekeren je voor al dat soort (blegh) zaken én (vooral) voor die dingen waar je zelf niet aan gedacht had. Toch handig.

Ik-Vertrek naar de zon!

Ik-Vertrek naar de zon!

De witte stranden, zon, en het relaxte leven, het is moeilijk om dat los te laten en in te ruilen voor Nederlandse winters. Het leuke van het ontduiken van die winters is de mix tussen van koud naar écht heel lekker warm gaan. En dan stiekem eigenlijk niet meer terug naar huis willen. Genoeg mensen die voor een langere tijd naar de andere wereldhelft vertrekken.

We noemen het ‘ik-vertrek’ praktijkvoorbeeld van Kimberly: al haar hele leven ruilde Kimberly keer op keer België voor Aruba in en andersom. Totdat ze een buitenkansje (met de naam Boardwalk Aruba) kreeg en voorgoed naar het Antilliaanse eiland vertrok om daar zoden aan de dijk te zetten met ‘haar’ Boardwalk Aruba.

Boardwalk Aruba

Mexico

Mexico

Mexico, oh Mexicooohoooooo! Er gaat vanuit deze kant heel veel liefde die kant op. Het lekkere weer, het heerlijke eten en de gezellige mensen. What’s not to like? Naast dat we al heel wat winters kind aan huis zijn geweest in Tulum, was het nu ook eens hoogtijd om het knappe Isla Holbox (Quintana Roo), op de grens van de Golf van Mexico en de Caribische zee, te gaan ontdekken.

Mexico is om je portie vitamine D aan te vullen (en C: genoeg vitamines in pina colada’s en heus ook wel in je margarita) en om heeeel veel taco’s te eten.

Meer tips voor Mexico

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De winter spenderen in Zuid-Afrika, wát een goed idee. Dat is praktisch het winterseizoen in Nederland inruilen voor het zomerseizoen van Zuid-Afrika. Als je het ons vraagt vieren we kerst/oud & nieuw het allerliefst in Kaapstad. Zee in de buurt, stad in de buurt, maar vooral: de horeca. Oh en laat de Zuid-Afrikaanse wijnen ook meteen maar vloeien.

Afijn, over Zuid-Afrika kunnen we wel een boek schrijven (deden we ook, over Kaapstad om precies te zijn: van Cool Cape Town & Cool Cape Town Kids en anders hebben we ook de Cool Cape Town City en Cool Cape Town Surroundings in de webshop). Waarom we nu nog allemaal naar Zuid-Afrika moeten. Moeten? Oké, niks moet. Maar ja, dit wil je.

Nieuwjaarsduik in Zuid-Afrika, anyone? 😉

Costa Rica

Costa Rica

Of dan een trip naar Costa Rica? Misschien nog niet voor dit jaar, maar dromen mag altijd en een lange bucketlist opstellen is nooit een slecht idee. Zeker niet bij een bestemming als deze.

De jungle in, over hangbruggen balanceren, vulkanen zien, watervallen bezoeken, wilde dieren spotten, hotsprings tackelen, languit op de mooiste stranden en het licht uitdoen bij de leukste beachclubs. Precies. Begin maar alvast met plannen. Er is voor ieder wat wils. Van luxe lodgehotels tot aan trendy hostels.

Meer tips voor Costa Rica

Dubai

Dubai

We sluiten dit rijtje (voor nu, want many more wintertripjes to come) af met Dubai. En Dubai ‘doen’ we met liefde. De temperaturen zijn hier vanaf oktober iets minder dan ‘bloedverziekend’ heet en als we een tijd mogen aanraden om de stad te bezoeken, dan is dat juist tijdens de (in Dubaise begrippen – ja, het is een echt woord) koudere maanden.

Vanaf oktober tot en met maart (april en mei kunnen ook nog wel, daarna wordt het buiten te heet om op het strand te kunnen liggen en daarvoor kwam je ook). En we kunnen het weten, want team-Bart kreeg gezinsuitbreiding regelrecht vanuit Dubai, waar ‘correspondent’ Sabrina Dubai van haar beste kant laat zien. Ze emigreerde naar het Verre Oosten en knows best hoe je de Nederlandse winter skipt (of onderbreekt).

Meer tips voor Dubai