Barts lijstje: dit wil je zien in Dubai

Barts lijstje: dit wil je zien in Dubai

All year long zijn de Verenigde Arabische Emiraten een bezoekje waard. Vooral Dubai is hot. Maar écht. Zelfs in de 'winterperiode' is het overdag gemiddeld 26 graden. Naast deze hoge temperaturen valt er ook genoeg heets te beleven. Zo kun je The Grand Mosque, Dubai Mall of Palm Jumeirah (tip: vanuit de lucht!) bewonderen. Maarrr Dubai heeft meer. Meer in de categorie 'dit wil je zien'. Oja, en de C. gevallen zijn onder controle, dus een dikke vette travel tip (als je snakt naar een beetje zon en vertier) voor de aankomende maand(en). 

 

Hier een fijn lijstje met bezienswaardige spots in Dubai van Dubai's Bartje Sab!

Expo 2020

Expo 2020

Als je dan toch in Dubai bent, moet je wel Expo 2020 bezoeken. Want 1) het is eigenlijk één groot, leuk en leerzaam pretpark, waar je allerlei lekkers uit verschillende wereldkeukens kunt proeven, 2) je ontvangt een gratis entreeticket wanneer je met Emirates Airlines naar Dubai  vliegt, 3) je kunt gewoon niet om dit spektakel heen. Deze Expo 2020 – zou vorig jaar zijn plús de merch was al gemaakt, vandaar 2020 – is de 35e Wereldtentoonstelling volledig in het teken van duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Hier staan meer dan 200 landen vertegenwoordigt. Zo zie je een groot gedeelde van de wereld in een nutshell, óók Nederland inclusief stroopwafels en bitterballen. 

Tot eind maart kun je de Dubai stijl (lees: over the top) Expo 2022 bezoeken. Tip: ga minimaal twee dagen en een keertje ‘s avonds. 

 

Chuk Palu

Chuk Palu

De souk een toeristending? Ja, klopt zeker! Maarrr de shop Chuk Palu aan de Old Creek is een pareltje. Deze schatkamer is je bezoek meer dan waard. Hier vind je (ikat) Afghaanse stoffen, kleden, tassen, kussens, handgeblazen glaswerk en ga zo maar door. Alles is prachtig en wil je het liefst mee naar huis nemen. 

Chuk Palu

Villa 515 

Villa 515 

Jaaa hoor, we hebben weer zo’n heerlijke hidden gem. Verscholen in een straatje achter het strand zit een plek, genaamd Villa 515, die je zo voorbij zou lopen. Maar stop hier s.v.p. even. Dit is namelijk een topper voor ontbijt of koffie in de binnentuin. Op het menu? Burrata op toast, eggs benedict en smoked salmon salade. Verrassend leuk! 

@cafevilla515

Senor Pico 

Senor Pico 

Aan het strand, check. Gelegen op Palm Island, check. Uitzicht op de Dubai Marina, check! Op Palm West Beach vind je Senor Pico. Hier kun je neerstrijken voor early Californian Mexican food. Heerlijk eten plús een prachtig uitzicht. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Bestel bij je spicy taco’s en torta sandwiches een ijskoude Desperados of een good old fashioned Pina Colada. 

Senor Pico

Dubai Flea Market

Dubai Flea Market

Vlooienmarkten in Dubai, really? Jaaa die zijn er ook. Zomers vind je ze binnen met de airco aan, ‘s winters staan de kramen in de groene parken van Dubai. Je scoort hier de allerleukste items van expats en locals. Geloof ons, hier verkopen ze good stuff voor een prikkie. Je bent en blijft een Nederlander hè? 

Dubai Flea Market

Ain Dubai

Ain Dubai

Oké, everyone knows: Dubai is hoog, hoger, hoogst! Het ene gebouw steekt nog verder uit of is – architectonisch gezien – bizarder dan de ander. We hebben er eentje in de categorie ‘hoog’ gevonden: Ain Dubai. Dit is namelijk ‘s werelds hoogste reuzenrad, zo’n 250 meter hoog. Je zit in een cabine – ongeveer even groot als een Nederlandse bus – met zitbankjes, airco en (als je wil) een bar. Lekker decadent nippen aan je drankje én vanaf grote hoogte genieten van het uitzicht en de zonsondergang in die gekke stad in de woestijn. Ach ja, waarom ook niet? Doen! 

Ain Dubai