11 oktober 2022, door Imara Milatz

Goed idee: overwinteren in het verre buitenland (zorg dat je goed verzekerd bent!)

11 oktober 2022, door Imara Milatz

Goed idee: overwinteren in het verre buitenland (zorg dat je goed verzekerd bent!)

Terwijl we nog even de laatste zonnestralen meepikken zijn de voorbereidingen voor de dark days in volle gang. Eigenlijk zijn we nog lang niet klaar voor de winter. Sterker nog: we ontvluchten de Nederlandse herfststormen en strenge winters maar wat graag en ruilen deze perikelen het liefst in voor een burning sun op de snoet. Zonnevitamines verzamelen, in plaats van in een winterslaap duiken. Winterdip? Welnee!

Want wist je dat de zon achterna gaan in de koudere maanden een fantástisch idee is? Genoeg plekken op de wereld waar de temperaturen nog wel aangenaam zijn. Overwinteren en verre reizen maken is what we want. Waar we het liefst de Nederlandse strenge winters inruilen voor een break naar de zon?

*Zucht* verzekeren...

*Zucht* verzekeren...

…Maar doe het nou maar wel! Dat verzekeren dus. Beginnend bij het begin: in de titel gelezen of niet: wie ver denkt te gaan reizen kan zich maar beter goed laten verzekeren, zo luidt het devies. Risico zit in een klein hoekje en aan de andere kant van de wereld is dat niet anders. Genoeg horrorverhalen van in de soep gelopen vakanties (van kwaad tot erger tot aan onhandige -stiekem grappige- ongelukjes), we kennen het allemaal. Op vakantie leef je toch iets meer in de yolo-vibe en, tja, achter het kantoorbureau gebeuren toch minder spannende dingen dan tijdens het snorkelen tussen schildpadden en tijdens de (jeep)safari’s op de weg. Tal van scenario’s waar je maar beter op voorbereid kan zijn. Tenminste, die voorbereiding, dat fixt OOM Verzekeringen. Verzekeren tijdens je verre reis? Dat is namelijk precies waar OOM Verzekeringen rekening mee houdt en goed in is. Ze verzekeren je voor al dat soort (blegh) zaken én (vooral) voor die dingen waar je zelf niet aan gedacht had. Toch handig.

Lees hier meer over OOM Verzekeringen, de (en dat mogen we zeggen, want het is zo) bullshit-loze verzekeraar.

Curaçao

Curaçao

Het mag dan een no brainer zijn, Curaçao, maar wij weten inmiddels wel hoe het eiland ultiem aan te pakken. Regelmatig mochten we dit stipje in de Caribische Zee bezoeken en dat resulteert in een heuse categorie met niets meer dan onze allerbeste Curacao tips. Van de (aller)beste hotels, tot de mooiste (of verstopte) stranden, naar de lekkerste restaurants. You name it, we have it. 

Waarom het eiland zo’n winterproof plek is, hoeven we je vást niet te vertellen. Maar we doen het toch: het is er Caribisch, inclusief de brandende zon en kraakheldere zee. De mensen zijn er vreselijk aardig én het is echt even weg, maar dan wel ‘bekend’ omdat je je tussen de ‘Nederlanders’ waant.

Ook Aruba & Bonaire doen mee

Ook Aruba & Bonaire doen mee

Maar vergeet ook zéker Aruba en Bonaire niet.

Aruba. One Happy Island. En dat is het. Niet in de minste plaats vanwege het luilekkerleventje dat je er leeft (maar echt: go with the friendly flow). En omdat je vast, vást geen zin hebt om, eenmaal op Aruba, nog na te denken. Niet doen ook. Go with the Aruban flow, daarom ga je immers ook op winterbreak.

En dan het kleine, o zo sympathieke, Bonaire? Dat is toch echt wel een tropische bubbel met je eigen ‘my persons‘ waar je instapt (in die bubbel dus) zodra je het vliegtuig uitstapt en niet meer uitkomt tot het tijd is om naar huis te gaan. Klein maar fijn, dat is hier echt aan de orde van de dag. Hallo Bonaire, until we meet again!

Ik-Vertrek

Ik-Vertrek

De witte stranden, zon, en het relaxte leven, het is moeilijk om dat los te laten en in te ruilen voor Nederlandse winters. Het leuke van het ontduiken van die winters is de mix tussen van koud naar écht heel lekker warm gaan. En dan stiekem eigenlijk niet meer terug naar huis willen. Genoeg mensen die voor een langere tijd, zeg maar gerust de wintermaanden, naar de andere wereldhelft vertrekken. We noemen het ‘ik-vertrek’ praktijkvoorbeeld van Kimberly: al haar hele leven ruilde Kimberly keer op keer België voor Aruba in en andersom. Totdat ze een buitenkansje (met de naam Boardwalk Aruba) kreeg en schoon genoeg had van België en voorgoed naar het Antilliaanse eiland vertrok om daar zoden aan de dijk te zetten met ‘haar’ Boardwalk Aruba. Een Ik-Vertrek sprookje: je leest het hele verhaal hier.

Mexico

Mexico

Mexico, oh Mexicooohoooooo! Er gaat vanuit deze kant heel veel liefde die kant op. Het lekkere weer, het heerlijke eten en de gezellige mensen. What’s not to like? Naast dat we al heel wat winters kind aan huis zijn geweest in Tulum (lees het allemaal hier) was het nu ook eens hoogtijd om het knappe Isla Holbox (Quintana Roo), op de grens van de Golf van Mexico en de Caribische zee, te gaan ontdekken.

En anders vind je hier (in Mexico) genoeg reden om de vitamine D (en C, genoeg vitamines in pina colada’s en heus ook wel in je margaritha) voorraad aan te vullen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De winter spenderen in Zuid-Afrika, wát een goed idee. Dat is praktisch het winterseizoen in Nederland inruilen voor het zomerseizoen van Zuid-Afrika. Als je het ons vraagt vieren we kerst/oud & nieuw het allerliefst in Kaapstad. Zee in de buurt, stad in de buurt, maar vooral: de horeca. Oh en laat de Zuid-Afrikaanse wijnen ook meteen maar vloeien.

Afijn, over Zuid-Afrika kunnen we wel een boek schrijven (deden we ook, over Kaapstad om precies te zijn: Cool Cape Town & Cool Cape Town Kids). Waarom we nu nog allemaal naar Zuid-Afrika moeten. Moeten? Oké, niks moet. Maar ja, dit wil je.

Nieuwjaarsduik in Zuid-Afrika, anyone? 😉

Dubai

Dubai

We sluiten dit rijtje (voor nu, want many more wintertripjes to come) af met Dubai. En Dubai ‘doen’ we met liefde. De temperaturen zijn hier vanaf oktober iets minder dan ‘bloedverziekend’ heet en als we een tijd mogen aanraden om de stad te bezoeken, dan is dat juist tijdens de (in Dubaise begrippen -ja, het is een echt woord) koudere maanden. Vanaf oktober tot en met maart (april en mei kunnen ook nog wel, daarna wordt het buiten te heet om op het strand te kunnen liggen en daarvoor kwam je ook). En we kunnen het weten, want team-Bart kreeg gezinsuitbreiding regelrecht vanuit Dubai, waar ‘correspondent’ Sabrina Dubai van haar beste kant laat zien. Zij emigreerde naar het Verre Oosten en knows best hoe je de Nederlandse winter skipt (of onderbreekt).

Waar ga je bijvoorbeeld aan tafel? Dineren in Dubai doe je zo. En als je naar Dubai vertrekt, lees dan ook vooral even over de net-buiten-Dubai-tips. Die wilde je niet missen.