Nederland, Rotterdam3 april 2015, door Maartje

Paasbrunch Amsterdam

Nederland, Rotterdam, 3 april 2015, door Maartje

Paasbrunch Amsterdam

Een beetje Paas vraagt om een brunch, dat weten inmiddels iedereen (toch?). Voor die (paas)brunch kun je inmiddels bijna overa terecht, maar toch, een paar extra leuke opties, omdat het kan:

* Vergeet Pllek niet. Het hele jaar lang niet maar vooral niet tijdens het lange paasweekend dat een zonnige beloofd te worden. Op het brunchmenu deze dagen een klassiek 6 gangen tellend menu EN live muziek, net zo klassiek met een beetje van nu met dank aan DJ-duo Mengel & Berg. Minder dan 6 gangen mag ook maar reserveren is aan te raden. Pllek

* Het is lastig kiezen in Noord want de brunch van Rolling Rock op Tweede Paasdag is ook al een fraaie. Wel even reserveren (tato@rollingrockkitchen.com of bellen naar 0628440060) maar dan heb je ook wat: prosecco, jus, koffie of thee, soepje van de chef, eitje naar keuze, ontbijtquiche zalm of spek, paasbrood, bolletje met jam plakje kaas en ham en een toetje voor negentieneneenhalveeuro.

* Nog een keertje: ga naar de Kreeftweek van Razmataz! Is het niet alleen vanwege de lekkerste kreeft van het land, de Oosterscheldekreeft, dan is het wel vanwege de kreeftwijn: met zorg uitgezocht door de Zeeuwse Oosterscheldekring, de connoisseurs onder de kreeftkenners en voorzien van een allermooist etiket gemaakt door een Amsterdamse (!) vriendin van de eigenaresse van Razmataz. Volgt u hem nog? Onthoudt dan in ieder geval dat de wijn op zijn zachtst gezegd verrukkelijk is, perfect paart met de kreeft en er woensdagavond slechts 36 flessen te verkrijgen waren buiten de grenzen van Zeeland, allemaal bij Razmataz. Twee daarvan dronk ondergetekende al op dus Hup! Naar het Hugo de Grootplein nu het nog kan! Kreeftweek. Niet paasig genoeg? Voila, de zaak doet ook nog een passbrunch in het zakje, EGGstravaganza.

* Mocht de kreeft of de wijn nu op zijn, dan is Hugo's, een paar deuren en 1 x versteken ook een fijne tip: Hugo's houdt zondag 5 april vanaf 12 uur Easter Brunch met eieren en alcohol voor €25,- per persoon en vanaf 15 uur oesters voor een euro.

* Ook in West, maar dan op het Westergasterrein is Instock nog heeeeel even open en viert dat met een fijne Paasbrunch op eerste Paasdag, tweede Paasdag gaan de deuren dicht (niet voorgoed, voor die dag). Brunchen van een plateau met hartige en zoete hapjes, met vers sap en koffie of thee kost € 17.50 p.p. Instock

* In de Gouden Real aan de Zandhoek en - wist ik veel - heeeeel dicht bij onze voordeur, huist een van Amsterdam's beste brunchopties Bennys & Marys (die ooit ook Cafe Struik onveilig maakten). Op zondag 5 april (en op zaterdag de 4e ook en volgens mij ook op maandag tweede Paasdag, de 6e, houden zij hun Sunday Roast: vlees van de dag, aardappels van de week, groente van het seizoen en versgeperste sappen. En dat voor 15 euro. Drie keer raden waar u mij vinden kunt dit weekend.

* Van West naar Noord naar Oost waar zowel het knusse Stek als het hipstercoole Walters paaslekkers in petto hebben. Voor die eerste, Stek, geldt dat de meiden op zondag zelf paaseieren aan het zoeken zijn maar op paasmaandag liggen de broodjes warm. Bij de Walter Woodbury Bar wordt paaszondag 5 april het allereerse (lees: velen zullen volgen) Sunday Bloody Sunday gevierd. Vanaf een uurtje of 3 staan ze klaar, de Bloody Mary's voor naast je lunch. Je beste rode goed aan, soulplaatjes er bij en goed is je Paas. Het beste nieuws? De volgende dag mag je je kater uitslapen. Ook in oost en de beste optie voor met de junior: de Buurtbrunch van Roest.

* Natuurlijk wordt er ook gemarkt op de Paaszondag, en wel tijdens de Local Goods Market in De Hallen en de Sunday Market (eveneens een mini-me-aanrader)

In het Rotterdamse? Geen probleem, ook daar is voor een vrolijke paasmiddag gezorgd en wel in de altijd leuke Aloha Bar!