Zuid-Afrika4 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Pango & Linn, een klein Zuid-Afrikaans merk met een grote missie

Zuid-Afrika, 4 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Pango & Linn, een klein Zuid-Afrikaans merk met een grote missie

Een klein merk met een grote missie? Dat is PANGO & LINN, opgericht door Lotty van Hulst in Zuid-Afrika, waar ze werkt als safari gids. Daar ontdekte ze het schubdier. Of eigenlijk: de Pangolin, in het Engels (aha vandaar de naam!).

En dan door naar die grote missie: want dat geschubde beestje is een bedreigde diersoort waarvan er nog maar veelte weinig te vinden zijn in zijn natuurlijke habitat; delen van Afrika en Azië. Nimmer zo bekend als de neushoorn of de olifant, maar immer zo bedreigd. En dat, plus het feit dat er maar weinig bescherming en aandacht aan het dier toebedeelt wordt, was voor Lotty reden om PANGO & LINN in het leven te roepen.  Met de mooie en kwalitatieve producten van het label wordt er awareness gecreëerd over de situatie van het schubdier en een deel van de verkoop gaat naar een doel om bedreiging van het beestje tegen te gaan. Stuk voor stuk lederen accessoires, gemaakt van volnerf plantaardig gelooid rundleer uit Zuid-Afrika en van hoge kwaliteit doordat ze met de hand zijn gemaakt. Geen snelle productie of in een fabriek. Nee, met de hand. From scratch. Dat maakt dat een echte PANGO & LINN jaren meegaat. Mooi! 

Pango & Linn

Pango & Linn

De collectie van Pango & Linn bestaat uit mooie donkerbruin leren tassen, travel bags, riemen, verrekijker tassen (met riem) en portemonnees. Zelfs een ouderwetse (yet good old) dokterstas, wordt hier met de hand gemaakt. De producten doen een beetje denken aan de oude koffers en tassen waar onze grootouders mee rondliepen. Nostalgie, dus. Elk product heeft het teken van een pingolin ingegraveerd gekregen, zodat het opvalt en het meer aandacht krijgt. Maar het blijft niet bij ‘awareness’: tien tot twintig procent van de opbrengst van elk verkocht product gaat naar verschillende schubdier organisaties, zoals revalidatiefaciliteiten, onderzoeksprogramma’s en professionals die zich inzetten voor deze bijzondere dieren.

De tassen en andere accessoires van PANGO & LINN zijn stijlvol, elegant en niet opvallend door hun mooie donkerbruine ledere kleur. Je ziet er niet alleen stijlvol uit, je draagt ook nog eens rechtstreeks bij aan een betere wereld voor de bedreigde beestjes.

Voor het complete verhaal over PANGO & LINN en wat ze allemaal doen voor de schubdieren, lees je op de website van Pingo&Linn.

Foto: @barry_peiser