30 oktober 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: de fijnste webshops met duurzame verzorgingsproducten

30 oktober 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: de fijnste webshops met duurzame verzorgingsproducten

Nu we weten dat bepaalde ingrediënten van verzorgingsproducten die je op je huid (je grootste orgaan) smeert niet altijd even gezond voor jezelf en de planeet zijn, stappen we graag over op natuurlijke, biologische, vegan en/of clean beauty merken. En aangezien deze skincare beweging booming is, poppen de kleine merkjes uit de grond. Gelukkig hebben we in Nederland inmiddels heel veel lieve webshops die ons deze indie brands van over heel de wereld brengen. En wat nu het leuke is, iedere shop heeft zo weer haar eigen merken. Hier heb je de Nederlandse webshops met duurzame verzorgingsproducten lekker bij elkaar.

Nourished

Nourished

Toch wel het eerste paard van stal is Nourished. Voor kwamen het gezellige duo Erin en Floor  als eerste in deze niche op de markt. En sindsdien zijn we fan. Ze brengen ons heerlijke merken als Ere Perez (make up), Eco Tan (zelfbruiner), Sans [ceuticals] (shampoo), Soleo (zonnebrand) en nog een riedeltje van zo’n 10 merken. Ook hebben ze sinds kort een eigen lijn met haarverzorging in collab met Romy Boomsma. Nourished staat voor clean and natural beauty.

Posie

Posie

De charme en kracht van Posie zit hem in founder Demi. Ze is jong en studeert nog, toch runt ze Posie met zo veel passie en toewijding. De kleinste en mooiste merkjes in alle uithoeken van de wereld vindt ze en probeert ze uit. En is ze tevreden dan neemt ze deze op in het assortiment. Posie wordt gerund vanuit de bloemenkwekerij van de ouders van Demi en het gaat eigenlijk zo goed dat ze haar magazijn moet gaan uitbreiden. Go Posie! Om wat producten op te noemen die ze voert: de Everywhere Salve van Cosmos, de Wonderbalm van The Glow, de shampoos van Innersense en de tinted balms van Olio e Osso. Stuk voor stuk dingen waar je niet meer zonder wilt.

Scoon

Scoon

Ook Scoon doet het natuurlijk. Scoon is een beetje een hybride store want ze doen zowel beauty als mode en accessoires. Houden we het hier even bij de beauty producten dan hebben ze merken als Grown Alchemist (skincare), Ilia (make-up), Madara (skincare), Boobs’essential (the name says it all), Soapwalla (deodorant & co), SMPL (skincare) en zo meer. Natuurlijk, bio, vegan, charitable, je vindt deze ethiek allemaal terug op Scoon. Fijn dat zij het voorwerk doen welke merken “goedgekeurd” zijn en zo hoeven wij alleen nog maar te kiezen wat we lekker vinden. Yumm.

Skin District

Skin District

Clean beauty webshop en schoonheidssalon in één. Dat is Skin District. Wat daarbij cadeau komt is een enorme kennis van wat goed is voor je huid en wat niet. Heb je specifieke vragen over wat het beste is voor jouw huidtype, dan kun je het Marlous vragen. En krijg je clean beauty advies op maat. In de webshop verkoopt ze skincare merken als Esse Skincare, Merme, Witlof, SMPL en Loïs Lee. Plus nog wat merken voor make-up, haren, lichaam en selfcare. Zo kun je die beautysalon ook gewoon bij je in huis halen.

Les Muses

Les Muses

Weer een schoonheidsspecialiste gone clean. Yass! Les Muses – tien punten voor de naam – is de nieuwste webshop uit het rijtje. Bijten deze elkaar dan niet? Juist niet, hoe groter de aandacht voor en beschikbaarheid van clean beauty, hoe beter voor de planeet en onze huidjes. Lieselot van Les Muses leert ons dat een holistische visie op skincare key is. Het accepteren dat je huid een natuurlijk iets is en daar ook natuurlijke verschillen bij horen. Het smeren van de juiste (niet alle!) natuurlijke huidverzorging, goed eten, zo min mogelijk stress en simpelweg de acceptatie dat perfectie enkel bestaat in de imperfectie. Fijne boodschap vinden we dit. Les Muses heeft o.a. de skincare brands Nuori, Phenomé en Aster & Bay.

Greenbeauty Market

Greenbeauty Market

Greenbeauty Market is groter dan de meesten hierboven. We tellen maar liefst 28 merken in het assortiment. Van skincare tot haar, tot huid, tot geuren en meer. Qua huidverzorging hebben ze merken als Biologi, het inclusieve merk NOTO en Haeckels. Bij Greenbeauty Market heeft vegan, natuurlijke, biologische en clean beauty producten. Een breed, groot assortiment als dat is waar je naar op zoek bent. De Amsterdammers vinden in het duurzame Verse Store in De Pijp een shop in shop van Greenbeauty Market. Handig wanneer je nú iets nodig hebt.

Rogue

Rogue

Rogue, ook hier niets dan mooie duurzame merken voor natuurlijke skincare. Zoals de collectie Clean Beauty en Crystals. Hier is Rowsie Vain één van de duurzame beautymerken all about wild beauty. Letterlijk en figuurlijk want in de body oils zitten wilde bloemen (wat het doorzichtige flesje extra mooi maakt, een bonus). Noto Botanics is een minimalistisch en unisex merk dat natuurlijke en organische goede ingrediënten gebruikt – simpel en dat onderschrijft het ogenschijnlijk doodeenvoudige en daardoor beeldschone etiket. Love! Dan is er ook nog beautymerk Among The Flowers: 100% natuurlijke skincare & cruelty-free clean beauty dat door vijftien beauty queens met de hand wordt gemaakt. Er is cold pressed zeep, smudge sticks en botanisch badzout. Nu al in de zevende hemel. Ook kun je bij Rogue vintage kristallen vinden die je positive vibes en net dat duwtje in de rug dat je nog nodig had geven (zeggen ze). En als dat niet lukt dan staan de kristallen ook gewoon mooi op de salontafel. Mooie cruelty-free en clean producten (bijna allemaal vegan)? Op naar Rogue. O, en dat is niet alles hoor. Nee, Rogue heeft ook een heuse collectie aan speciale sieraden, elk met een eigen verhaal en een mooie home collectie met posters en decoratie voor in huis.