19 juli 2020, door Nina van Hilst

Kunst en creativiteit in de nieuwe winkel en workshop ruimte Pansy in Amsterdam

19 juli 2020, door Nina van Hilst

Kunst en creativiteit in de nieuwe winkel en workshop ruimte Pansy in Amsterdam

Originaliteit, creativiteit en vrolijkheid. Allemaal eigenschappen die ons happy maken! Wanneer je die drie in een winkel giet, dan komt daar Pansy uit. In de Amsterdamse Czaar Peterstraat opende mid corona deze kleurrijke nieuwe winkel en workshop ruimte voor kleurrijke kunst, illustraties en keramiek. Een plek waar je toch instantly blij van wordt? Show Pansy some love na een wel heel ongezellige distancing opening.

Pansy

Pansy

De in Nederland wonende Australische Alina verblijdt de wereld al jaren met haar zonnige illustraties. De illustraties kwamen tot leven op kaarten, wall art en keramiek. Na wat exposities en pop-ups was het dan toch echt tijd voor een eigen ruimte. Een ruimte waar het werk van Alina aka Pansy tentoongesteld kon worden, maar niet alleen haar eigen werk ook dat van likeminded kunstenaars. Eveneens is het een ruimte voor workshops en als bonus kleurt ze de (toch al knusse) Czaar Peterstraat op met een bloemig shopje.

Behalve het kopen van kleurrijke kaarten, prints, sieraden, kopjes en bordjes, bureauspul, kleine betaalbare kunst en meer originele cadeautjes, kun je bij Pansy dus ook workshops volgen. Omdat deze in kleine groepjes plaatsvinden met genoeg ruimte tussen iedereen, kunnen ze gelukkig van start. Block printing, bloempotten maken, porseleinen broches maken en meer. Op Pansy-workshop vind je alle info.

Dus hop, op die fiets naar Amsterdam Oost. En als dat iets te ver trappen is (vanuit Brabant ofzo) kun je de items van Pansy uiteraard ook bewonderen via Instagram en kopen via de Pansy-shop.

Pansy – Czaar Peterstraat 104, Amsterdam