Frankrijk, Parijs4 november 2019, door bloemelaarman

Van de eigenaren van ons favo restaurant in Parijs (Carbon): Cantina Paris

Frankrijk, Parijs, 4 november 2019, door bloemelaarman

Van de eigenaren van ons favo restaurant in Parijs (Carbon): Cantina Paris

Als mensen ons vragen - let wel: niet vega(n) - waar we vinden dat ze toch écht moeten gaan eten, dan is het antwoord restaurant Carbon in Parijs. Perfecte locatie, pracht van een interieur, on-Frans lief personeel en gewoon megasuperkei lekker eten. Nu was de zaak een poosje gesloten in verband met een helse brand (boeh!) maar ze zijn weer open hoor! In de verbeterde versie zelfs (elk nadeel...). Dus ga! Al gaan we je in het volgende schrijven toch een beetje aan het twijfelen brengen: de mensen van restaurant Carbon hebben namelijk een nieuw paradepaardje: Cantina Paris.

Cantina Paris

Cantina Paris

Toen restaurant Carbon de deuren dus even sluiten moest, overmacht enzo, vonden de eigenaren een nieuw pand en in hun hoofden ontstonden nieuwe plannen. Nogmaals: elk nadeel heb blijkbaar echt z’n voordeel. Want ineens bleek er ruimte om aan deze nieuwe ideeën vorm te geven. Het resultaat werd restaurant Cantina Paris, een heel piepklein zaakje is het (klein en -je inderdaad, dat is schrijf-technisch heel erg dubbelop maar het is dus écht niet groot). Je zit eerlijk gezegd behoorlijk hutje mutje maar gezellig is het wel. Bovendien is het eten er verdomde lekker en uitermate bourgondisch.

Op het menu een goddelijke burrata, empanada’s en een echt lekkere anders dan anders burger waar de kaas vanaf druipt. NOM. In de mini (alles is klein bij Cantina Paris) keuken zagen we zelfs een heuse Big Green Egg barbeque shinen. Vandaar die verrukkelijke burger natuurlijk, spreekt voor zich.

Meer in het 10e van Parijs lees je hier: het leukste van het 10e arrondissement in Parijs

En verder? Verder, zoals te verwachten viel van deze uitbaters, hele (hele!) goede service, gezelligheid alom en gewoon een meer dan fijne Franse stek voor een pitstop voor lunch. Waar vroeg je? In het immer leuke ‘bruisende’ (een jeukterm maar het is wel zo) 10e arrondissement. Aan reserveringen doet Cantina Paris overigens niet, good to know.
11 Rue Marie et Louise, 75010 Paris, Frankrijk
7 dagen per week open voor lunch en avondeten