21 april 2021, door Sanne Carbaat

Peroni x Spaghetteria: Pasta Night Live (29 april 2021)

21 april 2021, door Sanne Carbaat

Peroni x Spaghetteria: Pasta Night Live (29 april 2021)

Een biertje op zijn tijd, daar zeggen we dus echt geen nee tegen, zeker niet als die zonnestralen de ramen van het (thuis)kantoor doordringen om ons op de armen te komen kietelen. Hop naar buiten met in de hand een heerlijk bier. Het liefst iets lichts met een goede tinteling van de koolzuur om de dorst te lessen en subtiel bitter zodat we er toch de hele middag door van kunnen genieten. Precies hierom bewaren wij in de lente altijd een sixpack (of twee of drie) Peroni in de koelkast. Kunnen we meteen even dromen dat we in het fijne Italië zijn. Ook al zitten we eigenlijk na een (te korte - als de verleiding te groot is) werkdag gewoon voor de deur op de trap, in het gras of driehoog op het balkon. Enige voorwaarde is niet te ver van de keuken, want zonder lekker eten geen la dolce vita.

Vers, verser, Spaghetteria

Vers, verser, Spaghetteria

Vooraf een goede -want we hebben zo hard gewerkt- schaal vol met verschillende antipasti. Daarna is het wel echt tijd voor een mooi bord pasta. Zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst, maar zeg nou eerlijk, willen we dat wel zelf doen als we eenmaal de tijd gevonden hebben. Niet echt, dus: Viva la Spaghetteria! Alles huisgemaakt met de beste lokale en Italiaanse ingrediënten in hun laboratorio artiginale. Ja, een eigen pastawerkplaats, schijnt voor Italiaanse dorpen enorm normaal te zijn, maar in Amsterdam is het toch wel een nieuwe ambacht. Elke dag weer rolt er verse pasta uit dit atelier in verschillende soorten en maten, maar altijd volgens de traditie van het pastagilde.

Respect the pasta

Respect the pasta

Als je pasta dan met zoveel aandacht is gemaakt, kunnen we het natuurlijk niet maken deze te vernederlandsen. Dus niet alle groenten die je kunt vinden met wat gehakt in een tomatensaus om er vervolgens een handvol – of zakvol – jong belegen kaas overheen te gooien. Bij Spaghetteria helpen ze wel even om die pasta en artigiani eer aan te doen. Iedere week kun je chef Gianluca Curto in zijn keuken zien waar hij kort een van de recepten uit het kookboek online met je doorneemt.

Cookalong

Cookalong

Wil je dit nu allemaal samen met een stap voor stap uitleg van Gianluca, dan val je met je neus in de aspergepesto. Op donderdag 29 april heeft Peroni namelijk voor je geregeld dat je mee kunt doen aan een cookalong met Spaghetteria. En je raadt vast al wat er op het menu staat: een bellissima kneiterverse pappardelle met in elk geval de aspergepesto. Wij – en maestro van de avond Gianluca – beloven je een ultiem lentegerecht dat naadloos aansluit bij de smaak van Peroni. Hoewel je de pakketten nog na kunt bestellen en er dan zelfs bijpassende muziek bij krijgt, is het natuurlijk veel leuker om deze eenmalige Pasta Night Live op de avond zelf mee te maken. De vrienden – die paar dan – aan je tafel zullen waarschijnlijk wel dezelfde zijn, maar met Gianluca kun je alleen tijdens de Pasta Night Live gezellig doen en genieten van zijn charme en flair alsof je naast hem in de keuken staat.

Pasta Night Live

Pasta Night Live

Voor de Peroni Pasta Night Live zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wil je briljante tips van Gianluca of gewoon weten wat zijn lievelingskleur is, zorg dan zeker dat je erbij bent. En als echte Nederlander ben je natuurlijk op alles voorbereid, dus vergeet niet nog een extra sixpack te halen voor het geval die zonnestralen willen dat je werkdag al halverwege de middag afloopt.

Peroni x Spaghetteria: Pasta Night Live

peroni.nl/servewithstyle