Nederland15 maart 2021, door Michel + Renske

Strandtenten open voor to go

Nederland, 15 maart 2021, door Michel + Renske

Strandtenten open voor to go

Om de laatste (hopelijk zonnige, laten we met z'n alle duimen) gesloten terrasweken door te komen is het strand de beste uitwaaiplek om even 'tot rust' te komen of juist weer wat 'actie' in het leven te roepen. Voor alle strandliefhebbers (want who's not a strandliefhebber!?) kan en mag een lijst met strandtenten niet ontbreken. Ontbrak het ook niet aan, al tijden verzamelen we lievelingen waar we uren vanaf het terras de zee over kunnen turen.  Met een beetje geluk duurt het niet te lang voordat we daar weer zitten, maar for the time being hebben we ook een aangepaste lijst aan strandtenten -welke coronaproof te bezoeken zijn- verzameld, getikt en uitgetypt. Van boven naar beneden een opsomming aan strandtenten welke allemaal open zijn voor take away! Let's go.

Noord-Holland

Noord-Holland

Aloha, Wijk aan Zee – Heerlijk deze. Personal favorite op de afhaallijst: je oude vertrouwde koffie met appeltaart. Zin in wat meer neem een gezonde bowl of een wat minder gezonde – maar net zo lekkere – pizza. Of ga voor een gezellige middagborrel, bier, wijn, bubbels? In elk geval met die super nice samosa’s.
Paviljoen NewZuid & Noord, Sint Maartenszee – Koffie, thee, diverse koude dranken en de perfecte kleine trek stillers staan op het take away menu van Paviljoen Noord waar je zaterdag en zondag heen kunt. Ben je na een lange wandeling toe aan wat meer, bij de volgende -of vorige- afslag vind je Paviljoen NewZuid die je de gehele week voorzien van lekkers.
San Blas, Bloemendaal – Vernoemd naar de meer dan 365 eilanden in Panama en daarom ook 365 dagen per jaar geopend, dus ook nu. Daar worden wij zooo blij van want het hele jaar door hebben we de tropen op het strand of het weer het daar mee eens is of niet. Midden-Amerika to go op zijn verrukkelijkst.

Noord-Holland

Noord-Holland

Struin, Camperduin – ‘All you need is beach and Struinappelgebak’. Daar onderschatten ze ons toch een beetje want hier hebben we ook koffie bij nodig. En een rotirol in de duinen kan daar ook wel bij. Doen ze toch goed want alles dat we willen hebben ze hier gewoon. Loop niet verder, struin alleen een beetje rond.

Luctor et Emergo, Camperduin – Ben je dan toch uit de richting geraakt dan kun je hier verder met je strandtour. Neem dan zeker een ijskoffie mee voor on the go of ach, een lokale tripel is ook geen slecht idee. Snackie erbij en ons hoor je niet meer.

Kaap Noord, De Cocksdorp – Voor echt uitwaaien trekken we naar de eilanden en in dit geval naar het allernoorderlijkste puntje Texel. Met uiteraard zicht op het strand en de zee, zie je ook de vuurtoren, Vlieland en misschien nog een zeehond. Extra fijn als we daar al het goeds van Kaap Noord bij hebben.

Zandvoort

Zandvoort

Ubuntu, Zandvoort – Meld u bij het take out luik voor heerlijke dranken en geweldige sandwiches, hotdogs en burgers. Oh, maar bovenal die fruitige aardbeienwafel – niet alleen met aardbei. Die middag kom je zo veel te snel door.
Tijn Akersloot, Zandvoort – Bij Tijn haal je een lekkere verse pizza + drankje vanuit het take out menu. Eerst even online via de site bestellen en, hop, de bestelling is gedaan. Lekker om op mooie zomerse avonden op het strand te eten. Tijdens de lunch kun je ook lekkere belegde broodjes bestellen.
Hippie Fish, Zandvoort – Ook al zo leuk. En nu met een dagelijks ontbijt dat je genoeg energie geeft om flink door te stappen. Doen dus! Kun je later weer terug voor die oh zo heerlijke green chili burger met friet en de buddha bowl en en en… U begrijpt, genoeg om uit te kiezen.

Bergen Aan Zee doet ook mee: zowel Strandpaviljoen Noorderlicht als De Jongens zijn open voor take out. Op alle dagen van de week kan je terecht voor verse sapjes, koffies en goede lunchgerechten.

Zuid-Holland

Zuid-Holland

Surf en Beach, Katwijk – Nice and easy take away, voor de meeste mensen dan. Wij nemen gewoon een messy hotdog met zuurkool, mosterd en ketchup. Kom maar door met die extra servetten en doe ons er ook maar een lekker bier bij. Gewoon uit de fles zodat we ons ook even een geweldige surfer voelen.

Sol Beach, Scheveningen – Drankje, hapje? Na een heerlijke strandwandeling haal je bij de take away van Sol Beach de lekkerste broodjes, drankjes en ijsjes om vervolgens van te genieten in het heerlijke zonnetje. Maar als die toch schijnt kan het zo maar je lucky day zijn en gaat de barbecue ook aan.

Strandtent de Pit, ‘s Gravenzande – Iedereen weet, een pizza uit een houtoven is toch wel het lekkerst. De toppings wisselen, maar het gaat natuurlijk om die krokante bodem en die maken ze bij de Pit. Vergeet niet een goed lokaal biertje te kiezen en plof met je kont in het zand. Fijne avond on it’s way.

Den Haag

Den Haag

Strandtent 14, Kijkduin – Zin in wat sterkers dan een koffie of een onschuldig sapje? Gin tonics en fantastische mojito’s zijn hier te krijgen. Voor de liefhebber ook een lekkere dikke goede burger.
Beachclub Birds, Kijkduin – Af en toe hebben we geen zin om uit te waaien en willen we gewoon een kleed op het strand leggen en nergens meer aan hoeven denken. Bij Birds begrijpen ze dat wel en dus hebben zij voor ons een overvolle picknickkist gevuld met zo ontzettend veel lekkers. Deze wel vooraf bestellen, maar mocht je dat zijn vergeten zit je hier ook echt dikke prima.
Strandpaviljoen Zuid, Duindorp – Jeetje hier ook al alleen maar lekkere dingen op de bestellijst. Zo is de friet boutique open (lekkere (zoete) aardappelfrietjes) en de pizzaoven staat bijna altijd aan. Voor de ochtendwandelingen op het strand haal je hier je koffie + croissant supply. Ben je meteen good to go.
De Staat, Duindorp – Net iets meer naar het zuiden van Strandpaviljoen Zuid vind je bij De Staat heerlijke salades, maar onze tip: le frique. Een ouderwets broodje frikandel, maar dan beter, véél beter. En ook nog eens duurzaam en biologisch dus we hoeven ons hier zeker niet voor te schamen. Zeg maar dat we geen gelijk hebben.

Noordwijk

Noordwijk

Branding Beach Club – Yes wederom pizza, ook aan dit adres. Met z’n allen aan de pizzapunten tijdens de strandwandeling met ondergaande zon in het zicht. Hier neem je niet alleen je eten mee, maar bij Branding Beach Club kun je ook voor je huis nog wat leuks meenemen.
Witsand – ‘our beachbar is open for take away’. Yes! Witsand, dat is precies wat we nodig hebben. Waanzinnige foodboxen om af te halen (of te laten bezorgen) gevuld met heerlijke gerechtjes zoals we van Witsand gewend zijn. De hele avond door happen en borrelen.
Nomade Beachchouse – Open voor koffie, broodjes, salade en meer fijns uit de Mediterrane regio en het Midden Oosten. Koude biertjes erbij of trek een heerlijke rosé open voor een picknick met borrelsnacks terwijl je tenen in het zand spelen.

Zeeland

Zeeland

Strand Ruig, Cadzand – Mmm zo lekker, hier haal je de échte Zeeuwse garnalenkroketten voor take out. Zeg je geen nee tegen. Daarbij is er ook meer dan genoeg om mee te nemen voor je avondmaal (tip: dit moet je wel even van te voren bestellen).
De Domburgsche Bier- en Melksalon, Domburg – Ok, niet echt een standtent maar met vijf minuten afstand tot het zand mogen we deze niet overslaan. Het gaat dezer tijden toch om to go, dus steun deze local en go go go richting dat strand. Meer over deze topper uit Domburg vind je in het Little Escapes boek.
De Dam, Vrouwenpolder – Op een uniek stukje strand in Vrouwenpolder haal je bij de take away kiosk van strandrestaurant De Dam de lekkerste snacks en drankjes. Met als special ‘Tosti De Dam’. Wel alleen in het weekend.
Sand & Pepper, Burgh-Haamstede – Bij Sand & Pepper hebben ze de Biri Beachbar omgetoverd tot take away bar. Geen fancy diner maar gewoon no nonsense hotdogs en een goed bier of wijn. Ok vooruit, als je echt wilt, mag je van ons ook koffie of wat fris maar alleen als je ook een ijsje neemt.