15 mei 2020, door Michel + Renske

Strandtenten open voor to go

15 mei 2020, door Michel + Renske

Strandtenten open voor to go

Om de laatste (hopelijk zonnige, laten we met z'n alle duimen) weken door te komen is het strand de beste uitwaaiplek om even 'tot rust' te komen of juist weer wat 'actie' in het leven te roepen. Voor alle strandliefhebbers (want who's not a strandliefhebber!?) kan en mag een lijst met strandtenten niet ontbreken. Ontbrak het ook niet aan, al tijden verzamelen we lievelingen waar we uren vanaf het terras de zee over kunnen turen. Maarja, zoals we weten, is het dit jaar op vele vlakken anders en betekent het ook dat er een aangepaste lijst aan strandtenten -welke coronaproof te bezoeken zijn- verzameld, getikt en uitgetypt mocht worden. Van boven naar beneden een opsomming aan strandtenten welke allemaal open zijn voor take away! Let's go.

Noord-Holland

Noord-Holland

Aloha, wijk aan zee – heerlijk deze. Personal favorite op de afhaallijst: je oude vertrouwde koffie met appeltaart. Heb je een grotere trek te stillen, dan zijn er ook burgers to go, zoete aardappelfrietjes (nog zo een toptip) en tortilla wraps. Jam.
Ubuntu – yes,  bij Ubuntu kan je vanaf dit weekend sushi afhalen, op elke vrijdag, zaterdag en zondag. En daar komt nog bij: gratis bezorging in de omgeving (of -ook gratis naturlich- take away). Verder hebben ze er lekker ijs, heerlijke koffie en drankjes om af te halen voor op het strand. Meldt u bij het take out luik!
Tijn Akersloot – bij Tijn haal je een lekkere verse pizza + drankje vanuit het take out menu. Eerst even online via de site bestellen en, hop, de bestelling is gedaan. Lekker om op mooie zomerse avonden op het  strand te eten. Tijdens de lunch kan je ook lekkere belegde broodjes bestellen.
Hippie fish – ook al zo leuk. Hier kan je voor 10 euro een sapje, soepje en broodje afhalen. Tussen 11:00 en 15:00 uur. Doen dus! Oh en die heerlijke pasta scampi én de zeebaars en en en… U begrijpt, genoeg om uit te kiezen.
Paviljoen Noord 
Koffie, thee, diverse koude dranken en heerlijke BIJT’s staan op het take-away menu van paviljoen Noord.
"

Bergen Aan Zee doet ook mee: zowel Strandpaviljoen Noorderlicht als De Jongens zijn open voor take out. Op alle dagen van de week kan je terecht voor verse sapjes, koffies en goede lunchgerechten.

"

Zeeland

Zeeland

Strand loods 10 – oelala. Bij Loods 10 haal je nu een borrelbox met allemaal lekkers zoals bitterballen en kaasstengels. Maar ook bier, frisjes en koffie voor erbij.
Strand Ruig – mmm zo lekker, hier haal je de échte zeeuwse garnalenkroketten voor take out. Zeg je geen nee tegen. Daarbij is er ook meer dan genoeg om mee te nemen voor je avondmaal (tip: dit moet je wel even van te voren bestellen).
De Domburgsche Bier- en Melksalon – ok, niet echt een standtent maar met 5 minuten afstand tot het zand mogen we deze niet overslaan. Het gaat dezer tijden toch om to go, dus steun deze local en go go go richting dat strand. Meer over deze topper uit Domborg vind je in het Little Escapes boek. Van Do t/m Zo 09:00 – 16:00.
De Dam
Op een uniek stukje strand in het Vrouwenpolder haal je bij de take-away kiosk van strandrestaurant De Dam de lekkerste snacks en drankjes. Met als special ‘Tosti DeDam’. Van Woe t/m Zo 11:00 – 17:00.

Zuid-Holland

Zuid-Holland

Strandtent 14 – zin in wat sterkers dan een koffie of een onschuldig sapje? Gin tonics en fantastische mojito’s zijn hier te krijgen. Voor de liefhebber ook een lekkere dikke goede burger.
Strandpaviljoen Zuid – jeetje hier ook al, alleen maar lekkere dingen op de bestellijst. Zo is de friet boutique open (lekkere (zoete) aardappelfrietje!) maar ook mogelijkheden om voor pizza of een sushi poke bowl te kiezen. Voor de ochtend wandelingen op het strand haal je hier je koffie + croissant supply. Ben je meteen good to go.
Branding Beach Club – yes wederom pizza, ook aan dit adres. Met z’n alle aan de pizzapunten tijdens de strandwandeling met ondergaande zon in het zicht.
Witsand – ‘our beachwear is open for take away’. Yes! Witsand, dat is precies wat we nodig hebben. Waanzinnige foodboxen om af te halen (of te laten bezorgen) gevuld met heerlijke gerechtjes zoals we van Witsand gewend zijn. De hele avond door happen en borrelen.
Nomade Beachchouse – open voor koffie, broodjes, salade en meer. Koude biertjes en borrelsnacks om mee te nemen. Of trek een heerlijke rosé open voor een picnic met je tenen in het zand.
Strandtent de Pit (’s Gravenzande) – iedereen weet, een Pizza uit een hout-oven is toch wel het lekkerst. Must-try: de pizza met venkelworst! Vergeet niet: kies er gelijk een goed lokaal biertje bij en plof met je kont in het zand. Fijne avond on it’s way.
Beachclub Birds
‘Birds Beach Beer & Burgers’. Lekker! Bij Beachclub Birds haal je van donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 19.30 de lekkerste cheeseburgers en vegan burgers met een Bird Beach biertje erbij! Overige dagen zijn ze ook geopend voor take-away van 10.00 tot 18.00, maar let op.. alleen ‘when the sun is shining’. 
Sol Beach 
Drankje, hapje? Na een heerlijke strandwandeling haal je bij de take-away van Sol Beach de lekkerste broodjes, drankjes en ijsjes om vervolgens van te genieten in het heerlijke zonnetje.
Strandtent 14 
Knappe strandtent. Qua looks maar ook zeker qua terras. Met een volledig uitgekiend plan bedient de bemanning lekkers rond. Met duinen en zee als decor zit je hier superduper goed. For take away lijkt het de perfecte tussenstop te zijn tijdens je strandwandeling.