Frankrijk24 juni 2021, door Anne Abendroth

Les Roches Rouges Hotel aan de Franse Rivièra

Frankrijk, 24 juni 2021, door Anne Abendroth

Les Roches Rouges Hotel aan de Franse Rivièra

Bonjour France! Wat een feest dat er weer bezoekjes mogelijk zijn. Tijd om dat paspoort uit die ene tikkie vastgeroeste lade te vissen en hoppa, de weg op. Waar de reis naartoe gaat in Frankrijk? Naar de Franse rivièra natuurlijk! Tussen de okerrode rotsen en de diepblauwe zee ligt namelijk een enigszins onopvallend, maar echt niet te missen wit-blauw gebouw. Wie binnenstapt, treft een uitzicht waar je u tegen zegt en vooral een interieur waar je stil van valt. De naam? Les Roches Rouges Hotel aan de Franse rivièra.

Les Rouches Rouges Hotel, Frankrijk

Les Rouches Rouges Hotel, Frankrijk

Je vindt dit mooie hotel van de hotelketen Beamier Hotels in Saint-Raphaël. Overal waar je kijkt, zie je de charmes van de Franse rivièra terug. Wat dacht je van dreamy dennenbomen, een zoutwaterzwembad en een spectaculair uitzicht over de zee? Très bien. Alle kamers hebben een eigen balkon of terras. En het lijkt echt alsof de kamers opgaan in de zee. Binnen is het ingericht met het kleurenpalet van de Franse Rivièra. Mediterraan blauw, Estérel-rood en citroengeel zie je terug in de kamers. Er hangt originele kunst, er staan uber-cute mandjes met droogbloemen en weer een ander mandje met een dikke zachte handdoek om mee te nemen naar het strand, de geluidsboxen zijn strak en.. Nou ja, aan echt álles is gedacht. Ook voor de vakantiegangers die de Franse rivièra inmiddels op hun duimpje kennen, is het bal. Je kunt namelijk fietsen langs de ruige paden in het in het Estérel-gebergte of een duik nemen in de beschermde zeewateren van Cap Dramont.

Maar of course kun je hier ook heerlijk tafelen. Er wordt gekookt met verse lokale producten in combinatie met culinaire tradities, waardoor de chefkok van het hotel twee menu’s heeft samengesteld. La Plage voor lokale seizoensgerechten in een informele setting en La Terrasse voor gastronomisch dineren met een Michelin-ster. Oh, en als kers op de taart, kun je jezelf laten verwennen met een breed scala aan wellness mogelijkheden. En ja lieve mensen, dit wil je. Kind mee? Toegegeven, een hotel als deze riekt naar date-night-eske taferelen, maar áls je het kleine spul meeneemt, dan worden ze met alle egards ontvangen. Wel even opletten bij het zwembad. Dat is namelijk niet omrand.

Les Rouches Rouges Hotel

The best of the Cote d’Azur lees je hier.

Wat dacht je van Barts Best of Nice? Komt ‘ie!