Nederland, Amsterdam9 november 2022, door Teun Tielen

Slapen en eten in het Amsterdamse Oosterpark bij het spiksplinternieuwe Pillows Hotel Maurits At The Park

Nederland, Amsterdam, 9 november 2022, door Teun Tielen

Slapen en eten in het Amsterdamse Oosterpark bij het spiksplinternieuwe Pillows Hotel Maurits At The Park

Voor een nachtje in een Pillows Hotel mag je ons altijd wakker maken. Kennelijk zijn we niet de enige die daar zo over denken, want de keten blijft groeien. Naast een droomachtig kasteel in Baarlo en prachtig mooie hotels in Gent en Brussel (onder andere hoor, ze hebben er meer!) is het nu ook het spiksplinternieuwe Maurits At the Park in het Amsterdamse Oosterpark. Een oud universiteitsgebouw aan de Mauritskade werd vijf jaar lang gerenoveerd en in november 2022 opende Pillows Maurits At The Park haar deuren. Yes yes yes. Eindelijk een Pillows Hotel in ons eigen Amsterdam.

 

Naast heerlijk slapen kun je hier ook ontzettend fijn tafelen. Fine dining bij VanOost Restaurant of schuif aan bij Spring Cafe Brasserie. Waar je de avond afsluit, is een simpel een-tweetje: in Fitz's Bar.

Pillows Hotel Maurits At The Park

Pillows Hotel Maurits At The Park

Pillows Maurits At The Park is net als haar zussen in Gent en Baarlo gehuisvest in een prachtig pand. Een voormalig universiteitsgebouw uit 1908, om precies te zijn. Waar vroeger de collegebanken stonden bevinden zich nu superdeluxe vijfsterrensuites. Daar hangt best een flink prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat. Een vleugel in je kamer bijvoorbeeld. Door het hele hotel vind je kunst van onder andere Gustav Klimt, Pablo Picasso, Constant en Jasper Krabbé. In de kamers zelf hangt werk van kunstenaar Raphaël Hermans geïnspireerd op de lokale flora en fauna die hij speciaal voor het hotel maakte. Niet alleen binnen is het heerlijk toeven, ook buiten is het top. Vanuit je bed rol je zo het Oosterpark in en met een paar keer extra koprollen sta je in de stad.

Slapen? Daar kom je niet eens aan toe. In het hotel vind je namelijk ook een private guest lounge, urban spa en state-of-the-art gym. Ook voor een goede maaltijd of borrel hoef je de deur niet uit. Eten doe je bij fine dining restaurant VanOost of Spring Cafe Brasserie. Die laatste heeft een heerlijk terras mét open volière en is ook toegankelijk vanuit het park. Om de avond  à la roaring twenties af te sluiten mag een cocktail bij Fitz’s Bar of op de rooftop natuurlijk niet ontbreken.

Pillows Maurits At The Park

Spring Café Brasserie

Spring Café Brasserie

We voorspellen bij deze al dat het terras van Spring Café Brasserie in Maurits at the Park de nieuwe zomerse hotspot is. Een groot terras in Franse brasserie stijl uitkijkend over het park, de zon schijnt en de wijnkaart is reuzefijn. Maar goed, eerst de winter en dus binnen! Door de grote glazen pui heb je alsnog dat uitzicht (tot het donker wordt natuurlijk) en daarna is het binnen superknus. Een stukje park hebben ze naar binnen gehaald: midden in de zaak staat een grote boom de aandacht te stelen. Het interieur is rustig met veel natuurlijk kleuren en de kaart is brasserie maar met dat vleugje Pillows. Een steengoede steak tartaar hebben ze, met kristalbrood dat eigenlijk net beter past dan een toastje. De klassieke melanzane parmigiana had je zo in Italië kunnen eten én de all day snacks zijn ook een reden op gewoon ‘s middags al aan te schuiven en de tafel vol te gooien met van alles (vergeet de focaccia met l’Etivaz cheese cream niet, die is fluffy en crunchy en zoutig en heul heul goed).

Spring Café Brasserie