Nederland, Amsterdam21 oktober 2022, door Isa de Laat

Hoxton nummer twee in Amsterdam in het Oostelijk Havengebied

Nederland, Amsterdam, 21 oktober 2022, door Isa de Laat

Hoxton nummer twee in Amsterdam in het Oostelijk Havengebied

We herhalen het gewoon nog een keer: we zijn fan van Hoxton hotels. Er zijn locaties over de hele wereld (LondenParijs, New York, Rome, LA, om er maar een aantal te noemen) en natuurlijk is er eentje in onze eigen hoofdstad. Eén? Uuuuh, twee! De The Hoxton in Amsterdam is al sinds 2015 een succes, dus daarom vanaf 2023 nog eentje in Amsterdam. De tweede locatie is het Oostelijke Havengebied. Hoera! Hoxton nummer twee in Amsterdam, in het Oostelijk Havengebied.

 

 

Oostelijk Havengebied

Oostelijk Havengebied

In Amsterdam Oost hangen we sowieso graag. Er is geen andere wijk in Amsterdam te noemen dat de afgelopen tien jaar zo is veranderd, naar een mix van moderne architectuur, omgeven door veel water en groen met goede horeca.

Kijk, de ideale plek voor The Hoxton dus. Voor het omtoveren van Lloyd Hotel naar een Hoxton is mede intern ontwerpstudio Ennismore Design Studio in samenwerking met Nicemakers (een lokale ontwerpstudio) verantwoordelijk. De geschiedenis van het oude pand wordt natuurlijk behouden, maar het gebouw wordt een nieuw leven ingeblazen. Met monumentale architectonische details, zoals we gewend zijn van Hoxton.

Verder vind je in het hotel maar liefst 136 slaapkamers, een fijne lobby en restaurant op de begane grond, een groot buitenterras en een vergader- en evenementenruimte.