Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 May 2019
  • 01-12-2018
  • Gent, Little Escapes, Nieuw, Slapen

Pillows Grand Hotel Reylof in Gent

Pillows Grand Hotel Reylof in Gent

Wij zijn best wel een beetje verliefd op Gent. Want: om de hoek, kleiner en overzichtelijker dan Antwerpen, romantisch én hip. We hebben er dan ook wat artikelen aan gewijd (die kan je hier allemaal terugvinden). Dus toen wij hoorden dat er een mooie nieuwe in town gearriveerd was, stonden wij direct in de startblokken voor een tripje naar ons buurland.

En die mooie nieuwe, die kennen we stiekem al een beetje. Pillows Hotels heeft namelijk, binnen anderhalf jaar, alweer een vierde locatie toegevoegd aan het indrukwekkende lijstje hotels. En na Amsterdam, Brussel en Zwolle is het dus nu de beurt aan Gent om haar deuren te openen.

Pillows Grand Hotel Reylof

Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand op een steenworp afstand van het historische centrum. In samenwerking met interieurarchitect Lot Sturm, werd het herenhuis uit 1724 gerenoveerd tot een 'klassiek, maar toch ook modern en met een vintage twist', boutique hotel. Ooit was dit pand trouwens het woonhuis van Baron Olivier Reylof (ja, vandaar de naam), deze man had het goed voor elkaar met een optrekje als deze. Bij binnenkomst wordt je ontvangen door een Pillows-host die je alles uitlegt over het hotel. Aan een receptie doen ze niet (want minder persoonlijk) maar in plaats daarvan wordt je verwelkomt in the Living met een glas bubbels of een cocktail.

Al nippend aan de champagne check je in, geen gedoe en lekker ontspannen. Het interieur is, zoals in alle Pillows Hotels, één en al design en fotogeniek. Naast the Living (waar je de hele dag terecht kan voor een hapje en een drankje) vind je nog acht imposante vergaderzalen, alles even mooi. Om bij de kamers te komen loop je via de tuin en kom je langs de SPA, met sauna, hammam en een fitnessruimte. De 157 kamers hebben zachte vloerbedekking, nog zachtere bedden en walk-in regendouches. Je zou bijna vergeten dat je in 't mooie Gent bent en alleen nog maar binnen blijven.
pillowshotels.com/ghent

LOF Restaurant

Naast the Living, kan je in de Espresso & Wine Bar de hele dag terecht voor een coffee to go of een goed glas wijn (goh) maar wil je uitgebreider tafelen dan moet je bij Restaurant LOF zijn. Het interieur ziet er al even indrukwekkend uit als de rest van het hotel en dit is trouwens ook de plek waar je 's ochtends moest zijn voor het uitgebreide en verse ontbijtbuffet.
Het menu van LOF is samengesteld door chef-kok Jasper Maatman en sterren-chef Ron Blaauw. Kleine gerechten om samen te delen, zoals spareribs met huisgemaakte sambal, burrata met aardbeien en een 'cheesecake' van coquille en courgette. Met als klap op de vuurpijl het dessert 'Ron's Ice Cream Dream'; een emmer vol met vers slagroomijs en verschillende toppings zoals mini-brownies, frambozen en fudge. Ter plekke je eigen ijsje samenstellen dus. En alleen al voor het spektakel zou je dit toetje moeten bestellen, want in de emmer zit ook droogijs waardoor er rook vanaf komt. Leuker (en lekkerder!) kan je het bijna niet krijgen.
lofrestaurant.com