Borrelen op z’n Spaans: Pinchobar De Zwarte Vosch in Utrecht

Nederland, Utrecht, 20 juli 2023, door Merche Ariza Gallego

Borrelen op z’n Spaans: Pinchobar De Zwarte Vosch in Utrecht

Spanjaarden gaan ’s avonds als het is afgekoeld gezellig samen naar een bar om te borrelen onder het genot van een aantal tapas. Gelukkig kun je nu ook van deze heerlijke sfeer genieten zonder het vliegtuig naar het zuiden te pakken. Schuif aan bij pinchobar en tapasrestaurant De Zwarte Vosch aan de Oudegracht in Utrecht en je waant je meteen in Spaanse sferen. Op date, met vrienden, familie of met collega’s: dit is de plek waar je de middag wilt afsluiten of avond wilt beginnen mét, jawel, een drankje en een aantal pinchos. Alsof je een retourtje naar Spanje hebt geboekt en dat 'gewoon' aan de Oudegracht in Utrecht.

Tapas eten in Utrecht

Tapas eten in Utrecht

Wat is een pincho eigenlijk? Het is een sneetje brood, met daarop een topping variërend van Ibérico ham tot tonijn en alles daartussenin. Bij pinchobar De Zwarte Vosch weten ze daar wel raad mee. Klassieke pinchos worden in een nieuw jasje gestoken. Wie had gedacht dat chorizo, tomaat en witte chocolade een goede combinatie zou zijn?

Het puntje op de i van elke pincho is de prikker die het geheel samenhoudt. De letterlijke van het Spaanse woord pincho is dan ook “prikken”. Uiteraard kun je ook genieten van warme tapas met klassiekers zoals patatas bravas, gambas al ajillo en padrón pepers. Maak je bezoek af met de huisgemaakte churros met chocolade ganache.

De Zwarte Vosch