Nederland, Tilburg31 augustus 2023, door Nina van Hilst

3 x leuk aan de Piushaven in Tilburg

Nederland, Tilburg, 31 augustus 2023, door Nina van Hilst

3 x leuk aan de Piushaven in Tilburg

Een havengebied midden in ons land wat sinds enkele jaren een bruisend uitgaansgebied is. De vrachtschepen zijn verruild voor de pleziervaart en daarmee kwam ook de behoefte aan horeca. Restaurants, wijnbars en terrassen liggen aan deze gegraven haven. Ben je in Tilburg en wil je wegblijven van het winkelgebied? Dan is de Piushaven een gezellig alternatief voor een middagje of avondje uit. In de zomer van 2023 werd het 100-jarig bestaan van de Piushaven in Tilburg grootst gevierd en het gebiedje mag wat ons betreft nog lang blijven bruisen.

 

Toch op zoek naar iets in de rest van de stad? In Tilburg vind je meer goede restaurants om je te vermaken.

Villa la Vida

Villa la Vida

In een mooie Amsterdamse School villa huisde zo’n 100 jaar geleden een pastorie van een kerk. Fast forward naar 2012 toen restaurant Villa Pastorie erin kwam. Inmiddels kwam er nieuw leven in de voormalige pastorie met Villa la Vida. Een bonte villa met meerdere eetkamers, een binnentuin en enkele hotelkamers waar je van ontbijt tot late cocktailuurtjes goed zit. Het menu is werelds met gerechten uit Peru, Jordanië en Mexico. En het interieur van Villa la Vida is al net zo kleurrijk en gezellig als de gerechten.

Restaurant RAK

Restaurant RAK

Bij RAK zit je zowat óp het water. In het strakke, stalen gebouw met glazen wanden ben je zowel binnen als buiten op het overdekte terras omgeven door water. En dat havengevoel brengt meteen al sfeer. Op het menu staan klassiekers met een erg smakelijke twist. En hoewel ze het zelf over niet veel tierlantijnen hebben, vinden wij de borden er heerlijk feestelijk uit zien. Restaurant RAK is een plek waar je eigenlijk altijd goed zit. Ze zijn alleen open voor lunch en diner.

Eethuis Twintig

Eethuis Twintig

In een tof, industrieel pand zit het sympathieke Eethuis Twintig. Het sfeertje is lekker low key – lees: niet zo opgeklopt als sommige zaken kunnen zijn – terwijl de gerechten dat alles behalve zijn. Voor lunch zijn de ‘gewone broodjes’ niet zo gewoon. Voor het diner bestel je meerdere kleine gerechtjes waardoor je een hele beleving aan smaken hebt. In de keuken gebruiken ze mixed technieken van de Franse en Japanse keuken en fermentatietechnieken. Gastronomisch maar dan toch heel gewoon. Eethuis Twintig is er eentje om te proberen.