Nederland, Tilburg19 november 2023, door Annemijn Heijstek

Bigger and better: Pulcinos aan de Piushaven in Tilburg

Nederland, Tilburg, 19 november 2023, door Annemijn Heijstek

Bigger and better: Pulcinos aan de Piushaven in Tilburg

Locals wisten het al langer: bij Pulcinos in Tilburg kun je hartstikke lekker eten. En voortaan hoef je niet meer te vechten voor een plekje in het kleine restaurant, want Pulcinos is verhuisd naar een veel groter pand aan de Piushaven in Tilburg.

 

Bij de naam Pulcinos denk je waarschijnlijk aan de Italiaanse keuken, en hoewel het gros van de gerechten ook op die keuken is geïnspireerd, vind je ook een aantal verrassingen op de kaart. Zoals de fried shrimps met kool, sesam mayonaise en zeewierkrokant en de halloumi taco met pico de gallo en guacamole. Bij de Italiaanse gerechten kun je denken aan gegrilde aubergine met proscuitto crudo, ansjovis en pijnboompitten of tagliatelle met biefstuk, paddenstoelen en parmezaan. Alles is versbereid en vaak met producten uit de streek. Alle gerechten van de kaart kun je ook tijdens de lunch bestellen, maar dan in kleinere porties. We like!

Zeker proeven: de limoncello die chef Thomas volgens het recept van zijn oom uit Sicilië maakt. Naast limoncello kun je ook andere huisgemaakte likeuren proeven bij Pulcinos. En mocht je daar nou meer van willen – en geloof ons, dat wil je – dan kun je daarvoor terecht bij Satiata in Tilburg, de slijterij en delicatessenwinkel van chef Thomas. En als je daar dan toch bent, dan kun je meteen een lekkere olijfolie meenemen of wat huisgemaakte cannolis. Buon appetito!