28 juli 2021, door Anne Abendroth

De hort op (en met varkens kroelen) bij restaurant én natuurspeeltuin POF Amsterdam (Amsterdam-Noord)

28 juli 2021, door Anne Abendroth

De hort op (en met varkens kroelen) bij restaurant én natuurspeeltuin POF Amsterdam (Amsterdam-Noord)

In juni 2021 opende POF Amsterdam zijn deuren op het groene terrein van Noordoogst (een kleinschalig en duurzaam landbouwproject) op de plek waar voorheen voorheen Stroop zat. Zin om lekker én ook nog eens hartstikke lokaal te tafelen in Amsterdam (Amsterdam Noor dom precies te zijn)? Dan ben je bij POF Amsterdam aan het juiste adres. De kids zijn ook van harte welkom en kunnen hun hart ophalen in de natuurspeeltuin.

POF Amsterdam

POF Amsterdam

In een oude voetbalkantine huist het kakelverse restaurant. But what’s in a name, want het restaurant heet niet voor niets pof. Nee-nee, daar is natuurlijk een reden voor. Zo worden de gerechten in een eye-catcher van een oven met een temperatuur van 300 graden gepoft. Hierdoor gebruikt het restaurant eigenlijk een oude, klassieke bereidingswijze die aansluit op de tijdgeest van lokaal geteeld en het vers bereiden van voedsel. Dat wordt even zwoegen voor de chefs, maar goed dan heb je ook wat. Bij POF wordt er gewerkt met alleen maar lokale ingrediënten en producten uit de streek. Op de menukaart vind je veel vegetarische met veel veganistische gerechten. Dik pluspunt dat je bij lekker weer heerlijk kunt vertoeven op het gezellige terras.

Beeld van de Instagram van heyamsterdamnoord

 

Oh en als je graag wilt genieten of wilt turen naar de productie van wijn (terwijl jij gewoon aan je tafel zit), dan is POF the place to be. Stadswijngaard No Chateau Amsterdam is namelijk de buur van het restaurant. Nog geen tijd gehad om Bar Piquette aan het IJ te bezoeken om het verboden drankje te proeven? No problemo. Want POF schenkt ‘piquette’ met beaucoup d’amour. Tip van de sluier: als je hier bent, probeer dan de homemade appeltaart met een twist. Voordat de taart de oven in gaat, worden de appels namelijk met liefde gepoft. En de taart is ook nog eens helemaal vegan! What’s not to like?

Nothing not to like voor jullie zelf maar wie met kids is, kan helemaal zijn lol op: er is een grote en hele leuke natuurspeeltuin, er is overal speelgoed, de hele boel is lekker hufterproof zonder dat het er te dik bovenop ligt en… Nou, you shall see. Feest voor iedereen.

POF Amsterdam