Nederland22 april 2022, door Nina van Hilst

Tafelen in de wijngaard bij pop-up Fruits de Mer

Nederland, 22 april 2022, door Nina van Hilst

Tafelen in de wijngaard bij pop-up Fruits de Mer

'Stukje' Frankrijk op fietsafstand van Amsterdam? Bestaat! En hoe... Wat dacht je van oesters slurpen en verse baguettes smeren terwijl je tussen de wijngaarden zit te nippen aan een lekkere vin? Sounds good non? Nog leuker dat de wijn wordt gemaakt van de druiventrossen waar je zelf tussen zit. Als we onze lezers een piepklein beetje kennen, is dit Franse avontuur in Wijngaard de Amsteltuin precíes waar iedereen zin in heeft! Na drie succesvolle edities, is het ook de zomer van 2024 weer tijd voor pop-up Fruits de Mer.

As we speak - april 2024 - kun je nog niet reserveren (en dat is goed nieuws, want dat betekent dat je nog kans hebt!), dus houd voor de website in de gaten om een plekje te reserveren.

Loopt de zomer op z'n einde? Niet getreurd. Zeevruchten doen 't ook in de winter goed bij Fruits de Mer in de Hooischuur. En meer van dit? Hebben we ook: dit vinden we de leukste pop-up (buiten)restaurants van het moment.

Pop-up Fruits de Mer

Pop-up Fruits de Mer

Chef Joost van den Branden en ondernemer Kiki Bosman hebben lange tijd gefantaseerd over een heus pop-up restaurant tussen de wijngaarden. Want je zou denken dat zoiets alleen buiten de Nederlandse grenzen kan gebeuren. Maar die fantasie werd werkelijkheid toen zij de eigenaren van de Wijngaard de Amsteltuin ontmoetten. Een fruits de mer plateau en een fles wijn later stonden de eerste gekrabbelde plannen voor een uniek pop-up restaurant op papier.

De zomer van ’21 was de aftrap, en waren de tafeltjes in de wijngaard in no time uitverkocht. Dat is in de jaren daarna telkens zo gebleven, dus als je plekje wilt bemachtigen, moet je snel zijn! Tussen de druiventrossen staan vijftien tafeltjes voor twee tot vier personen. Na een rondleiding door de wijngaard met een glas bubbels, worden de tafels vol gezet met allerlei lekkers. À votre santé!

Fruits de Mer