17 juni 2021, door Anne Abendroth

Tafelen in de wijngaard bij pop-up Fruits de Mer (Wijngaard de Amsteltuin)

17 juni 2021, door Anne Abendroth

Tafelen in de wijngaard bij pop-up Fruits de Mer (Wijngaard de Amsteltuin)

'Stukje' Frankrijk op fietsafstand van Amsterdam? Bestaat! En hoe... Wat dacht je van oesters slurpen en verse baguettes smeren terwijl je tussen de wijngaarden zit te nippen aan een lekkere vino? Sounds good non? Nog leuker dat de wijn wordt gemaakt van de druiventrossen waar je zelf tussen zit. Als we onze lezers een piepklein beetje kennen, is dit alles precíes waar iedereen zin in heeft! Dus, hop, als de wiedeweerga naar pop-up Fruits de Mer.

 

Een giga terras aan het water, verboden drankje in samenwerking met Chateau Amsterdam en op het menu niets dan lekkers. Kommaar door Bar Piquette.

Pop-up Fruits de Mer

Pop-up Fruits de Mer

Chef Joost van den Branden en ondernemer Kiki Bosman hebben lange tijd gefantaseerd over een heus pop-up restaurant tussen de wijngaarden. Want je zou denken dat zoiets alleen buiten de Nederlandse grenzen kan gebeuren. Maar die fantasie werd werkelijkheid toen zij de eigenaren van de Wijngaard de Amsteltuin ontmoetten. Een fruits de mer plateau en een fles wijn later stonden de eerste gekrabbelde plannen voor een uniek pop-up restaurant op papier.

In de wijngaard staan 15 tafeltjes voor twee tot vier personen. Na een rondleiding door de wijngaard met een glas bubbels, worden de tafels vol gezet met allerlei lekkers. ‘Fruits de mer in de wijngaard’ opent op iedere zondag van 6 juni tot en met 1 augustus. 

Fruits de Mer