Nederland, Amsterdam26 november 2021, door Esmée Rebel

Franse rendez-vous bij pop-up Fruits de Mer in de Hooischuur

Nederland, Amsterdam, 26 november 2021, door Esmée Rebel

Franse rendez-vous bij pop-up Fruits de Mer in de Hooischuur

Nét buiten Amsterdam, daar ergens tussen Broek in Waterland en Amsterdam Noord, ligt het onderkomen van pop-up restaurant Fruits de Mer. Fruits de Mer? Dat komt bekend voor hè? Kan kloppen. Afgelopen zomer was de supergeslaagde pop-up tussen de wijnranken van Wijngaard de Amsteltuin te vinden. Deze winter is Fruits de Mer terug mét nieuwe locatie: een historische hooischuur. In deze hooischuur zit je goed voor een vleugje Frankrijk (vis/kaas/wijn) in 'ons' Mokum. Fransgezinde fijnproever, waar wacht je op? Rapidement, de hooischuur in!

Fruits de Mer in de Hooischuur

Fruits de Mer in de Hooischuur

Oké, leuk zo’n hooischuur, maar welke – van de zovele – is ‘t dan? Op het erf van boer Gert en zijn vrouw Tanja moet je zijn. Eentje met heel veel sfeerlichtjes. Bij Fruits de Mer duik je tussen het hooi voor een knusse tête-à-tête of Franse lunch met vrienden. Wat je kunt verwachten, wil je weten? Bij aankomst krijg je een korte rondleiding van boer Gert en schuif je aan tafel (in de knusse hooischuur) voor de winterse versie van Fruits de Mer. Van volle visplateaus tot warme bisque met truffelboter met crème brûlée als afsluiter. En wijn in overvloed. Klinkt als een feestje, toch? We kunnen verklappen, is het ook!

Vanaf 5 december kun je elke zondag – in het koude seizoen – langskomen bij Fruits de Mer in de Hooischuur. Goed om te weten: er is keuze uit een vroege shift (12u/12:30u) en een latere shift (16u/16:30u). Iemand zin in een retourtje Frankrijk en Hollande? Plekken zijn beperkt, dus reserveer (snel) hier!