Nederland25 november 2023, door Nina van Hilst

De leukste pop-up winkels van Nederland

Nederland, 25 november 2023, door Nina van Hilst

De leukste pop-up winkels van Nederland

Je moet er snel bij zijn want de leukste pop-up winkels van Nederland zijn weer zo verdwenen. Van merken die normaliter enkel online verkrijgbaar zijn tot collabs van meerdere brands en kleine kerstmarkten. Bij deze pop-ups van kleine merken en makers wil je wezen. In Amsterdam, Den Haag, Utrecht en de rest van Nederland. Pop-up shop till you drop.

 

Omdat de pop-up winkels in Nederland weer verdwijnen maar bij succes misschien wel weer een keer terugkomen, laten we sommige tijdelijke shops in het lijstje staan ook al is de datum voorbij. Dan kun je mooi in de gaten houden of er een vervolg op komt en volgende keer wél vooraan in de rij staan als ze weer oppoppen.

 

Behalve winkels poppen er zo nu en dan ook restaurants op. Waar? Van kasteel tot bos tot weiland.

Fosbury Festive Finds 18 - 24 december Amsterdam

Fosbury Festive Finds 18 - 24 december Amsterdam

Een one-stop-shop voor àl je favorieten. Waaronder Nourished, Rhea, Kinfill, Moon Calendar, Crisp Sheets, Doing Goods, HK Living, Pien Laat Haar Eten Zien en… Barts Boekje! In totaal vind je een kleine 50 bekende en nog onbekende merken met hun leukste producten bij deze heerlijke kerstshop bij Fosbury & Sons op de Prinsengracht. Van boeken tot sieraden, kleding, skincare en items voor in huis. We want it all.

Fosbury Festive Finds – Prinsengracht 769

Weggeefwinkel 20 + 21 december Amsterdam

Weggeefwinkel 20 + 21 december Amsterdam

Wist je dat 1 op de 5 Amsterdammers in armoede leeft? En niet eens genoeg geld heeft om genoeg eten te kunnen kopen, laat staan cadeautjes. Heb je nog ongebruikte kerstpakketten? Of wellicht ren je even naar de winkel voor een doos vol eten? Kom het doneren in de Weggeefwinkel van FanClub Centrum, Tkramrepus en Stichting Sina. Zij hebben een pop-up winkel waar je etenswaren als zonnebloemolie, gemalen koffie, wc-papier, pasta & rijst en groente & fruit in blik of pot kunt doneren. Geld mag ook. 😉

Weggeefwinkel 20 + 21 december
Kalverstraat 28 Amsterdam

Lovely Lane x Zazi Vintage 22 + 23 december Amsterdam

Lovely Lane x Zazi Vintage 22 + 23 december Amsterdam

Heb je overal aan gedacht behalve aan je outfit? Treat yourself en ga langs bij de mooie vrouwen van Lovely Lane en Zazi Vintage tijdens de pop-up op de Boutique Boat van Lovely Lane. Op 22 en 23 december hul je jezelf in de mooie jurken, blouses en jassen van deze bijzondere handmade merken.

Lovely Lane x Zazi Vintage 22 + 23 December
12.00-16.00 uur Plantage Muidergracht 202 Amsterdam

Christmas pop-up 19-24 december

Christmas pop-up 19-24 december

Vintage kleding en interieur items, stationary en prachtig behang. In de gezellige pop-up winkel aan de gracht verzamelen Atelier Florentine, Studio Freckles, Ginger Aardbei en Tess Vintage Finds zich met hun collecties. Kom je langs dan liggen de candy canes en warme choco op je te wachten.

Christmas pop-up 19 t/m 24 december
Prinsengracht 154 Amsterdam

Studio Kroewe x Nude Manifesto 14-23 december Haarlem

Studio Kroewe x Nude Manifesto 14-23 december Haarlem

Handgemaakt goud en high end vintage. Dat is waar de tijdelijke pop-up van Studio Kroewe om draait wanneer ze tot en met 23 december haar intrek doet in de winkel van Nude Manifesto. De handgemaakte sieradencollectie van Kroewe kun je hier in levende lijve bekijken en passen. Pas dan ook meteen een vintage Chanel blazer of een preloved Acne lammy. En je wishlist is een tikkeltje aan de prijs maar wel eentje om over 30 jaar nog te dragen.

Studio Kroewe x Nude Manifesto 14-23 december
10.00-17.00 uur Paarlaarsteeg 4 Haarlem

Rowan 21 oktober - eind december Den Haag

Rowan 21 oktober - eind december Den Haag

Totally one of a kind zijn de kettingen van Rowan. De kralen zijn een combinatie van nieuwe en recyclede kralen. Rematched tot nieuwe praalstukken afgewerkt met zilver of goud. Een unieke Rowan is te bestellen via Instagram of Etsy. Maar kunnen nu ook bekeken en gepast worden bij de pop-up store in pop-up galerie Denneweg 63 waar meer kunst te bewonderen is.

Rowan pop-up bij Denneweg 63 in Den Haag
21 oktober – eind december

Visionary Vintage 25 november tot eind december Utrecht

Visionary Vintage 25 november tot eind december Utrecht

Parels van vintage items pronken in de continu wisselende collectie van Visionary Vintage. Melis struint heel de wereld af (online) voor het vinden van bijzondere kledingstukken. Jurken waarmee je de show steelt, jassen die je heel je leven koestert en meer van zulks. Op 25 november heeft ze le grande opening van haar maand lange pop-up in de interieurwinkel van Live Today in Utrecht.

25 november tot eind december – Minrebroederstraat 6

Expo + pop-up 25-26 november Amsterdam

Expo + pop-up 25-26 november Amsterdam

De leuke vrouwen van The Souks, Atelier van Schaijck, Stylenoot, The Craftsmen Collection en Cate Adriana hebben een gezellige kerstborrel… uhh pop-up op 25 en 26 november op Prinsengracht 197d. Kleden en kussens uit Marokko, kunstwerken van Cate, mooi keramiek van Atelier van Schaijck, stylingitems van Stylenoot en multifuncionele handgemaakte kleinmeubels van The Craftsmen Collection. Een fijne selectie home goods van fijne vrouwen.

25/26 november 11.00/12.00-17.00/16.00 – Prinsengracht 197d

The Gold Report 26 november Amsterdam

The Gold Report 26 november Amsterdam

Goud op je verlanglijstje is altijd een goed idee. En om het zelf te gaan uitzoeken tijdens de pop-up van The Gold Report mag best. The Gold Report heeft een wisselende collectie vintage ringen in alle soorten en maten. Ze zijn allemaal uniek en er kan er zomaar eentje zijn waar jouw naam op staat. For you this Christmas.

26 november 10.00-18.00 – Café Celia, Nieuwezijds Voorburgwal 5