1 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Pop-up wijnboutique: opening met 50 druivenrassen in hartje Amsterdam

1 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Pop-up wijnboutique: opening met 50 druivenrassen in hartje Amsterdam

Rapapamrapapam… Zet maar alvast in de agenda: donderdag drie december opent namelijk de pop-up wijnboutique van Pays d’Oc. Alle wijnliefhebbers opletten: van Chardonnay tot Sauvignon Blanc en van Merlot tot aan Cabernet Franc. Een groot feest in pop-up variant, right on time.

Komt Pay’s Doc je bekent voor? Nou dat kan goed kloppen. Pay’s d’Oc is namelijk het Zuid-Franse kwaliteitslabel en leider in de druivenrassen. En dat kun je heel de maand december proeven en scoren bij de Pays d'Oc pop-up in Amsterdam. Rood, wit en rosé de pop-up ligt er vol lekker vol mee.

 

Pop-up wijnboutique Pays d'Oc

Pop-up wijnboutique Pays d'Oc

Het aantal thuisdiners in december – hallo feestmaand, óók in 2020 – gaat nogal veel zijn. Want (helaas) kunnen we de horeca nog even niet in. Wat je wel kunt, is thuis heerlijk koken en dan langs Pay’s Doc pop-up voor de beste wijn-spijs combinaties. En ook als je niet te veel geld uit wil geven zit je hier goed. Flessen vanaf 4,50 tot 75 euro per fles. Als je nog iets wil bijleren?  Wijnschrijfster Barbara Verbeek en Winbar ot the year-winnaar Julian Cleton zijn in de pop-up voor een uitgebreid wijnadvies.

Nog meer leuk nieuws: bij een aankoop van twee flessen – daar kom je zo aan, zonder enige moeite – krijg je een leuke poster cadeau waarop alle druivenrassen staan afgebeeld inclusief hun persoonlijkheid. Kun je mooi zien welk personage het beste bij jou past. Nu al een leuk spel voor bij de kerstdis!

Voor de geïnteresseerden onder ons: er zijn 50 verschillende wijnen. 35 van deze wijnen zijn gemaakt van een enkel druivenras (mono-cépage wijnen). Ook zijn er speciale blends. Niet alleen scoor je hier de lekkerste wijnen ook hebben ze wijnglazen uit The Experts’ Collection van Royal Leerdam.

En nu wil je natuurlijk weten waar je wezen moet. Snap. De wijnboutique van Pay’s d’Oc zit in een knap pand aan de Herenstraat 12. ZO tussen de Keizers en Herengracht in. Donderdag drie december gaat de boel vanaf 12:00 uur open. De hele maand december van dinsdag t/m vrijdag is de store van 12:00 tot 19:00 geopend en in the weekend op zaterdag van 11:00 tot 18:00 en op zondag van 12:00 tot 18:00.