Pula25 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie

Pula, 25 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie

Hallo herfst! Eerlijk is eerlijk: hoeveel we ook van de zomer(zon) houden, gaat er weinig boven boven een goed gelukte Indian Summer. Dat beeldschone herfstlicht dat alles in een deken van goud hult... Yes please. Nu wil de regen nog wel eens roet in de Nederlandse 'Indian Summer' gooien, dus mogen we tijdens de herfstvakantie graag de biezen pakken naar zonnigere oorden. Voordeel: heel ver weg hoef je niet! Relatief dichtbij huis, zoals in Spanje en Frankrijk, is het in oktober en november nog heerlijk. En bovendien een stuk minder druk (en bloody hot) dan tijdens de hoogzomer. Waar gaan 'we' (en dan hebben we het over 'wij Nederlanders') heen tijdens deze herfstvakantie? Vakantiewoningen-verhuurwebsite Holidu zocht het uit: dit zijn de beste bestemmingen voor de herstvakantie volgens onderzoek van Holidu. 

 

Spanje: Malaga | Valencia | Barcelona | Lloret de Mar

Spanje: Malaga | Valencia | Barcelona | Lloret de Mar

Nu willen we heus niet zeggen ‘told you so’, maar we vinden het ook niet echt verrassend dat Spanje uit de bus komt als het meest populaire / meest opgezochte vakantieland voor de herfstvakantie: Spanje is ook hier op BartsBoekje.com het meest opgezochte (en meest beschreven) land. Favoriet is Malaga, rap opgevolgd door Valencia en de Costa Blanca (Lloret de Mar en Alicante). Niet zo gek: de gemiddelde temperatuur half oktober in Spanje hangt nog steeds rond de 25 graden. Perfect nazomerweer. Enne: ook stúkken voordeliger dan tijdens het hoogseizoen in de zomermaanden. Dus, mocht je met de hele familie nog last minute op reis willen, dan is Spanje een fijne plek om een heerlijke week onder de Spaanse zon te vertoeven.

 

 

Nederland: Egmond aan Zee | Zoutelande | Maastricht

Nederland: Egmond aan Zee | Zoutelande | Maastricht

…Maar vlak ook ons eigen land niet uit! Als de laatste jaren ons íets geleerd hebben, is het wel dat ons eigen Nederland, en dan met name de klassieke vakantie plekken zoals de kuststreek en ons eigen buitenland in het binnenland, zoals Maastricht. Ook hoog in de zoektermen staan. Voor een lekker plekje aan het strand maar dan wel in eigen land zoeken we het graag op in Zoutelande of het mooie Egmond aan zee. Lekker wandelen en genieten van de mooie plek, hier komen we wel tot rust.

Meer tips in Zeeland of in Maastricht? Hebben we! Even op de linkjes klikken.

Portugal: Albufeira | Lissabon

Portugal: Albufeira | Lissabon

De volgende plek die we zeker niet vergeten en hoog op onze lijstjes staan, is het geliefde Portugal. Met prachtige steden, heerlijk eten en een waanzige cultuur slaan we deze niet over. Laten we beginnen bij het pareltje van Portugal, Lissabon. Deze prachtige stad heeft zoveel charme, dat je nooit meer naar huis wilt. Adembenemende uitzichten, indrukwekkende gebouwen, grote (of juist knusse) pleinen, kleurrijke gebouwen en natuurlijk de trammetjes door de nauwe straatjes. Je kunt hier gewoon gaan wandelen of een 24-uurs kaart kopen voor de tram om alles te ontdekken. Go go go. 

Next stop? De Algarve en dan om precies te zijn Albufeira. Deze stad bestaat uit een mooi oud en nieuw gedeelte waar je de best of both tegenkomt. Er valt van alles te beleven, te zien en natuurlijk genoeg heerlijke plekken om te eten en te drinken,  dus zeker de moeite waard. En ook zo fijn is dat het samen met Nerja en Calpe (even terug naar de buren in Spanje), ook nog eens een van de goedkoopste bestemmingen is om deze herfst heen te gaan.

Frankrijk: Parijs

Frankrijk: Parijs

Ah,  Oui Oui Paris. Ook weer zo’n heerlijke stad, niet te ver van huis. Nergens eet je beter, lekkerder, vaker en meer uitgebreid – wat zeggen we? Eten is hier cultuurgoed; hallo goede wijn, heerlijke kaas en zalig brood. In Parijs vermaak je je prima, elke dag is er wel iets te beleven en genoeg te zien. Zonnige wandelingen langs de Seine met een koffietje in je hand, vervolgens maak je een stop in de modieuze wijk, Le Marais en trakteer je jezelf op een elitair gebakje bij de lokale patisserie, om daarna je route per fiets te vervolgen naar de Jardin du Luxembourg en je als een prinses kunt rond paraderen in de bloemige tuinen. Uitgewandeld? Dan bezoek je de talloze musea en paleizen die de stad je te bieden heeft. O, en de overvolle toeristische attracties vermijden we het liefst, want er is zoveel meer moois te zien.

Lees hier meer over Frankrijk in ons eigen E-boek; Frankrijk

Engeland: Londen

Engeland: Londen

Met een uurtje of 3 à 4 ben je van Amsterdam of Rotterdam, in je luie stoel in de trein, in het centrum van de Engelse hoofdstad, Londen. Vliegen is al helemaal snel, tegen de tijd dat het opstijgen is afgelopen is het alweer tijd om te gaan dalen. In zo’n enorme stad is er natuurlijk genoeg te zien en te doen. De grote bezienswaardigheden als Big Ben en de London Eye moet je gezien hebben. Ben je anders wel in Londen geweest? En geef een bezoek aan Notting Hill, dit schattige en kleurrijke gedeelte van Londen is geliefd bij vele en de markt van Portobello Road heeft zowel kleding, antiek, sieraden en eten. Of duik een museum in, de vaste collecties van de mooiste en grootste musea zijn gratis te bekijken. Zelfs voor de mensen die claimen geen fan te zijn dit type activiteit, is dit nog steeds een leuke optie. Je vindt namelijk voor ieder wat bij de bekendste musea van de stad.

Wist je dat we een up to date E-boek over Londen hebben? Vol met ALLE in the know adresjes? Hier download je hem.