6 april 2024, door Nina van Hilst

Positieve kids met deze tools

6 april 2024, door Nina van Hilst

Positieve kids met deze tools

Leuk dat mini-spul in huis maar je moet ze ook nog opvoeden. En dat is niet altijd even easy. Iets met behang... Gelukkig zijn er boeken vol van geschreven en is er altijd wel iemand met advies. Opvoeden tot positieve kids wordt net iets makkelijker en leuker met deze tools. Van journals tot kaarten om je kindje bij te staan in de zelfontwikkeling en positieve psychologie. Op naar een wereld vol zorgzame, vrolijke mensen en positieve kids (ok meestal dan).

 

Instant happiness met deze vrolijke en knappe invulboekjes voor kids.

Growkid card deck

Growkid card deck

Leuk vinden we het woordgrapje met growkit. De card deck van Growkid bevat 22 affirmatiekaarten en een instructieboekje in een vrolijk en stijlvol design. Als juiste mindset om de dag mee te starten of juist aan het einde van de dag wanneer de twijfel of vermoeidheid toeslaat, neem je een moment met je kindje om een kaart te trekken. Teksten als “ik mag fouten maken” of “ik ben sterk” stimuleren positieve en happy gevoelens en gedachten. Een prima start of einde van de dag voor dat kleine, lieve hoofdje.

Growkid

HappySelf Journal

HappySelf Journal

We vertellen het nog niet aan ouders met baby’s maar het echte werk begint pas vanaf 6+. Omgaan met teleurstellingen, vriendjes die iets negatiefs zeggen, stress van school of ander kinderleed zorgen soms voor slapeloze nachten. En pijn in je ouderlijk hart om ze zo te zien worstelen. De HappySelf Journal is een journal met wetenschappelijk onderbouwde methoden om kinderen te leren met hun emoties om te gaan. Oefeningen over dankbaarheid, stilstaan bij emoties, reflecteren en positieve psychologie. De journal is er voor kinderen van 6-12 jaar en voor 12+.

HappySelf Journal

The Bliss Project

The Bliss Project

Emoties, tegenslagen, positief zelfbeeld, het zijn thema’s waar veel volwassenen nog steeds meer worstelen. Laten we bij onze kleine aapjes vast de zaadjes planten voor een gezonde psyche. The Bliss Project heeft een set voor zelfontwikkeling voor kindjes. Het werkboek en de kaarten bevatten oefeningen om samen te doen waarin family time en leren over gevoelens samenkomen.

The Bliss Project geeft tevens workshops op scholen. Mocht je het leuk vinden dat ze op jullie school langskomen, stuur ze dan zeker een berichtje.

The Bliss Project