29 april 2016, door Maartje

Rain Couture, Amsterdam

29 april 2016, door Maartje

Rain Couture, Amsterdam

O my rainy days... ze kènnen me wat. Het schijnt part of the deal te zijn, de hele zomer lang, festival of geen festival. Stom. Vond ook Daphne, eigenaresse van Rain Couture en de bijbehorende vlaggenschipwinkel aan de Amsterdamse Van Woustraat (by the way de allereerste regenjassenwinkel van Europa, best cool). En meteen eigenaresse en bedenkster van de twee merken die daar verkocht worden. Twee. We leggen uit (met winactie, dus lees even verder):

Barts-Boekje-rain couture 2

Daphne startte in 2011, direct na de studie, met haar all-weather jassenlabel PIOGG (say what? Euh ja, PIOGG dus, wat wellicht staat voor PleurIshOndeweerGodverdommeGaweg. Anders weten we het ook niet) dat een stijlvol (regen)jassenmerk moest worden. All weather, dus voor regen maar dus ook knap als het toevallig even droog is. Aha, Topplan, op zich, maar een regenjas die èn mooi modebewust moet zijn, èn voor een breed publiek, èn functioneel, èn, joh, waterdicht. Da’s geen T-shirt, zeg maar. En dus kwam er eerst nog even een wat haalbaardere optie: een festivalponcho onder de noemer Rainfest. Weg met de wegwerpponcho, hallo knappe drooghouder die minstens 10 jaar en nog eens 100 festivals meegaat, en een aantal net zo knappe variaties daarop. Toen Rainfest daar was, werd in PIOGG nogmaals de tanden gezet. Met succes: inmiddels zijn ook de all weather jassen een feit. Multi-functioneel zijn ze, je kunt er mee fietsen (dat is dus weldegelijk een belangrijk meetpunt), ze zijn knap, tijdloos, zien er niet uit als een regenjas (maar echt niet, er zijn zelfs modellen met wol), waterdicht en duurzaam. Ha! Er is bijvoorbeeld een minimalistische lange lichtgewicht wrap-jas in zwart of in een roze wollen variant. En een kort A-lijn colbert in een zachte grijze wol met camel-satin details. Plus, uiteraard, legergroen en marineblauw, want altijd een goed idee. Maar de leopard-variant, in bomber en een lange jas met rijgkoord in de taille, is onze favoriet. Want: #nevernotleopard. Weer of geen weer. Plus: hij is in een piepkleinpakketje te vouwen, voor in de tas. Rain Couture Flagschip Store / PIOGG / Rainfest

Het wordt nog leuker: we mogen 2 x ons favoriete model weggeven! De lange leopard koordjes that is. Hoe je hem wint? Door een mailtje te sturen naar bartsboekje@gmail.com. De winnaars krijgen bericht. 

Festivalsuggesties voor je Rains Couture jas? Lees deze lijst vooral even. Festivals 2016.