De leukste reformer pilates studio’s in Parijs

Frankrijk, Parijs, 12 juni 2024, door Valérie van Mameren

De leukste reformer pilates studio’s in Parijs

Parijs staat bekend om vele dingen. Maar wist je ook dat je er prachtige sportstudio’s hebt? Neem bijvoorbeeld de pilates studio’s. Daar zijn er veel van! Good to know: je kunt hier met ClassPass heen, ook kun je hier uiteraard losse credits kopen. Dus wil jij voordat je het terras op duikt ook nog even aan je dosis reformer pilates komen? Dat kan! Bij deze: de leukste reformer pilates studio’s in Parijs. 

Reformation

Reformation

Deze fijne pilates studio heeft een gevarieerd aanbod aan lessen waarbij er gebruik wordt gemaakt van twee pilates machines: de Reformer en de Tower. De lessen variëren van beginnend (newbie en barre & stretch) tot intermediate (flow, bootie reformer, bootie barre en upper tower body) en advanced (intense, jump baby jump en killer tower). De Intense Tower lessen zijn niet te vergelijken met de Reformer lessen. Intense Tower lessen is heel wat anders, daar houden we van! De studio heeft twee locaties in Parijs, vlakbij Palais Royal en in Le Marais. Je kunt er Engelstalige pilates lessen volgen, maar de meerderheid van de lessen worden gegeven in het Frans. Laat dat laatste je niet afschrikken, bij twijfel kun je even spieken bij de buurman of -vrouw. 

Reformation Pilates 

Studio 15

Studio 15

Voor deze pilates studio reizen we af naar River Gauche, namelijk naar het 15e arrondissement in Parijs. De pilates studio is erg licht, ook hier is een goed gevarieerd aanbod aan lessen. Qua lessen is er keuze uit Reformer, Exo Chair, Tower, Cardio Pilates met het jumpboard en Tapis au Sol. De verschillende niveaus worden bij deze studio aangeven in I (beginnend), II (intermediate), III (advanced) of een combinatie hiervan. Wees niet bang om de Group Reformer II/III te volgen. Na de les kun je jezelf verwennen met een lekkere koffie bij de leukste koffie tentjes van Parijs

Studio 15

Studio by Holy

Studio by Holy

Deze prachtige pilates studio in het 17e arrondissement, die van top tot teen in het lichtroze is gehuld, lijkt zo te zijn weggelopen uit een Pinterest moodboard. Wauw. De studio biedt plek voor 7 reformers en is omringd door grote spiegels zodat je je houding goed in de gaten kunt houden tijdens de oefeningen. De docente let op je techniek en corrigeert waar nodig. Spreek je geen Frans? No worries, op dinsdag zijn de lessen hier in het Engels, perfect!

Studio by Holy