14 januari 2021, door Maartje

De Grote Barts Boekje Reis Jaarhoroscoop – deel 1: Ram

14 januari 2021, door Maartje

De Grote Barts Boekje Reis Jaarhoroscoop – deel 1: Ram

Hoi Ram. Leuk dat je er bent. Mocht je het je afvragen: ook voor jou is 2021 bij uitstek een jaar van contacten en verandering. 

2021 is 'een vijf jaar' (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen is. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán. 

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 uitermate gunstig om te reizen. Voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is... Sterker nog: de resultaten zullen heus even mooi zijn. Je bewustzijn vergroten, contacten leggen en verbinden kan immers altijd en overal.

Met het begin van het nieuwe Aquarius tijdperk en Jupiter & Saturnus (bijna) het hele jaar in de Waterman, ontkomen we niet aan veranderingen, vooral niet op relatiegebied. Okeisgoed...

Reishoroscoop Ram 2021 (21 maart – 19 april)

Reishoroscoop Ram 2021 (21 maart – 19 april)

Sleutelwoorden voor de Ram: ondernemend, actief en onstuimig.

Ram is het eerste teken van de dierenriem, verbonden aan de lente: het begin van een nieuwe cyclus. In Ram begint het allemaal en het teken is onlosmakelijk verbonden met vuur. Zoals het begin van iedere dag, zoals de zon die opkomt in het oosten, is Ram verbonden met vuur. De winterdeken is verdwenen en de natuur begint weer aan een nieuw avontuur. Grassprieten steken de kop op en alles gaat in de knop. Alles is weer mogelijk. De oogst kan zomaar eens geweldig worden (maar oke, hij kan ook mislukken). Met vuur begint de eerste cyclus. Het vuur dat snel veranderd en elke keer weer iets nieuws zoekt om energie in te steken. 

Het sleutelwoord hier is dan ook ‘actie’. Vlam in de pan! Dat maakt dat passieve vakanties niet de meest geschikte zijn voor Rammen. Ha! Nee hoor, een actieve vakantie zoals bergbeklimmen, ijsvissen, mountainbiken, lange afstanden lopen en meer van zulks, dát zou je eens moeten gaan proberen Ram!

"

Sleutelwoorden voor de Ram: ondernemend, actief en onstuimig. 

"

De Ram voelt zich ook thuis op plekken waar je met prehistorie om je oren wordt geklapperd en waar op een vrij primitieve manier geleefd wordt. Is ook mooi. Rammen zijn doorgaans geen groepsmensen en ze gebruiken graag hun hoofd. Eerst denken, dan doen. Handig wel als je gaat skydiven. Een Ram voelt zich prettig als er veel gedaan kan worden maar een overvol strand? Nee hoor, dankjedekoekoek. 

Bij de Ram horen landen als het uitgestrekte en verlaten Finland, het geheimzinnige Israël maar ook het mystieke Egypte en humorvolle Engeland scoren goed. 

Heb je als ramlezer een grote voorkeur voor warmte en nietsdoen, dan heb je vrijwel zeker prominente reistekens in heel andere tekens dan Ram staan.

Concreet vroeg je? Hebben we! Voor de Ram gaat het namelijk stromen in 2021! Je voelt de vrijheid om te kiezen en de eerste 4/5 maanden van het jaar krijg je legio aan mogelijkheden. Yay! Reizen kunnen gemaakt worden en contacten gelegd. Zowel zakelijk als privé. Go for it. Maar, let wel: vergeet ook het thuisfront niet en neem ze in het voorjaar mee voor stedentrip of korte vakantie. Bijvoorbeeld naar het authentieke Rome of het spannende Stockholm.  Juni en juli zal de Ram liever even rust houden en graag thuisblijven. Augustus en september lenen zich heel goed voor een vakantie dus trek er dan vooral op uit. Kies eens voor het mythologische Griekenland of het bergachtige Portugal; genoeg te doen daar. Enne, ga in de wintermaanden eens naar het hoge noorden – het zal je bevallen. 

Jupiter en Saturnus in de Waterman maken het een heerlijk ‘reis’ jaar voor de ram met nieuwe horizonnen en nieuwe contacten. 

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet, maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet. 

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.