26 september 2022, door Yfke Voorbij

Op vakantie met de trein: ben ik eigenlijk wel verzekerd?

26 september 2022, door Yfke Voorbij

Op vakantie met de trein: ben ik eigenlijk wel verzekerd?

Hoge brandstofkosten, vertragingen op het vliegveld, milieuvervuiling.. noem het allemaal maar op. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trein op vakantie te gaan. Je hoeft niet op de weg te letten en ook niet uren van tevoren op het vliegveld aanwezig te zijn. Nu sluit je meestal een reisverzekering af als je met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat, maar hoe zit dat eigenlijk als je met de trein reist? Nou, dat zullen we eens vertellen!

 

De mooiste treinreizen vind je in dit lijstje: van de UK naar Frankrijk, Spanje en meer.

 

Reisverzekering voor iedere vorm van reizen

Reisverzekering voor iedere vorm van reizen

Of je nou met de auto, het vliegtuig, de boot, taxi of trein reist het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. We gaan er niet van uit en we hopen het ook niet maar toch kan er in elk scenario wel iets gebeuren.. Gelukkig bestaan er verzekeringen en zijn zij daar op verschillende vormen van reizen van toepassing. Mocht het dan helaas toch het geval zijn dat er iets gebeurd dan zorgt een reisverzekering ervoor dat in bepaalde situaties onverwachte kosten gedekt worden en wordt zo alles voor je geregeld. Hoe fijn is dat?

Aanvullende dekking

Aanvullende dekking

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het wel handig om dit af te stemmen op de reis die je gaat maken. Ga je bijvoorbeeld een korte citytrip maken waarbij je niet zo lang weg bent en verwacht je later in het jaar ook vrijwel geen andere tripjes meer te maken? Dan is een kortlopende reisverzekering handig. Bij een langere treinreis, denkend aan roadtrippen door Europa kun je er waarschijnlijk beter voor kiezen een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Naast de basisdekking zijn er ook aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten, denk hierbij aan contant geld dat je onderweg bij je hebt en extra kunt verzekeren tegen diefstal.

Meer hier over weten? Leestip: Bewuster reizen: met de trein naar Occitanië (Zuid-Frankrijk). 

 

Verlies je bagage nooit uit het oog!

Verlies je bagage nooit uit het oog!

Al je bagage is met een reisverzekering tot een maximumbedrag verzekerd. Maar let op! Er zijn namelijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo kijken verzekeraars namelijk voordat ze schadebedragen uitkeren eerst of je er zelf wel alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat je spullen beschadigen of gestolen worden. Heb je je spullen bijvoorbeeld onbeheerd achtergelaten waarna ze zijn gestolen, of in het gangpad van de trein laten staan waardoor ze zijn beschadigd? Dan ben je zelf niet voorzichtig genoeg geweest en krijg je de schade niet altijd vergoed. Dit is natuurlijk supervervelend en daarom is het belangrijk dat je je kostbare spullen altijd bij je moet houden.

Buitenshuisdekking
Heb je bij je inboedelverzekering een buitenshuisdekking afgesloten? Dan is het goed om te weten dat je bij sommige verzekeraars geen extra reisverzekering nodig hebt voor je bagage. Scheelt weer! De buitenshuisdekking dekt in dat geval namelijk de schade aan spullen die je buiten je huis gebruikt, denk aan bijvoorbeeld je smartphone, identiteitsbewijzen, laptops en sieraden. Ook in het buitenland.

Check natuurlijk wel even goed van tevoren wat er precies onder deze dekking valt bij jouw verzekeraar. Zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan, maar ook zodat je niet onnodig veel premie betaalt doordat je dubbel verzekerd bent via een buitenhuisdekking én een reisverzekering. Scheelt weer een wijn op de vakantie.

Kies de reisverzekering die bij je past

Kies de reisverzekering die bij je past

Net als bij een auto- of vliegvakantie is het bij een treinreis dus verstandig om een
reisverzekering af te sluiten. Zo draai je niet zelf voor onverwachte kosten op. Kijk dus goed naar het soort treinreis dat je gaat maken en bepaal welke reisverzekering het beste bij je past. Eenmaal alles geregeld? Dan kun je lekker gaan genieten van jouw reis!